Kittisak och Elna borta från SM ****Uppdaterad****

Två duktiga thaiboxare hoppar av SM. Real Fighter Lund berättade idag för Fightermag att Kittisak Noiwibon och Elna Nilsson drar sig ur SM. ****Uppdatering: Real Fighter Lund har nu meddelat att Kittisak ångrat sig och att han kommer att delta i SM den 18-19 mars**** Läs mer här

****UPPDATERING****

Som vissa redan snappat upp har Kittisak Noiwibon nu ändrat sig i valet mellan SM och European Cup. Valet var svårt för er som röstat i webbfrågan och kan tänkas ha varit än svårare för Kittisak, som nu valt att fortsätta tävla i SM istället för att tävla i European Cup.

Följande information fick Fightermag igår 10/3 från RealFighters Toni Guinovic:
” Varken Kittisak eller Elna kommer att vara med i SM.
Problemet uppstod
när vi anmälde oss till IFMA European Cup i Dresden,
Tyskland som går av
stapeln 12-13/3 dvs nu till helgen.
Folk från thaiboxningsförbundet hörde av
sig till mig och berättade om
”en veckas regel” vilket innebär att man inte
får ställa upp på två
turneringar med bara en veckas mellanrum.
Det
fick vi veta för några dagar sedan…
Vi ansåg att om vi
måste välja så prioriterar vi den tävlingen
framför SM.”


Följande information mottog Fightermag vid 23-tiden idag 11/3:
Kittisak har ändrat sig och valt att delta i SM istället för Europa Cup.”

Ursprunglig artikel:


Kittisak Noiwion tog sig vidare i årets SM-förkval. Kittisak utgjorde en riktigt tuff semifinalsgrupp i -63,5 kilosklassen tillsammans med Saranheyu Lindberg, Tomas Sandberg och Jonas Berglund. Nu hoppar Kittisak av SM och kvar är Lindberg, Sandberg och Berglund i kampen om SM-guldet. Elna Nilsson lämnar sin grupp i -57 kilosklassen. Kvar blir Martina Hallenborg, Maria Elin Olsson, Eugenia Perez och Mikaela Melante.

Anledningen till thaiboxarnas avhopp är den tävling som går den 12-13 mars i Dresden, Tyskland, nämligen IFMA European Cup.

För några dagar sedan hörde Thaiboxningsförbundet av sig till Kittisaks och Elnas klubb. Då blev klubbledningen på Real Fighter Lund upplyst om den ”enveckas”-regel som innebär att man inte får lov att ställa upp i två turneringar med bara en veckas mellanrum.

European Cup är en stor tävling med ca 400 deltagare från ett tjugotal länder och Toni Guinovic på Real Fighter Lund kommenterar valet av tävling på följande sätt:
”Vi ansåg att om vi måste välja så prioriterar vi den tävlingen framför SM.”
Vad skulle du gjort i Kittisaks och Elnas sits? Visste du om denna regel?

Två duktiga thaiboxare hoppar av SM. Real Fighter Lund berättade idag för Fightermag att Kittisak Noiwibon och Elna Nilsson drar sig ur SM.

****Uppdatering: Real Fighter Lund har nu meddelat att Kittisak ångrat sig och att han kommer att delta i SM den 18-19 mars**** Läs mer här

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer