Artikel

Mayweathers framgångar utanför ringen

​Med en inställning om att vinna allt han tar sig an har Floyd ”Money” Mayweather gjort just det. Den oslagbara boxaren som har vunnit 50 av 50 gångna matcher har inte gjort en hemlighet av att han tycker om att vinna – oavsett om det är i ringen eller utanför.

Floyd Mayweather har gjort sig ett känt namn inom gambling-scenen och det är ingen hemlighet att han är förtjust i både kortspel, betting och andra spel. Och att när han väl spelar, så spelar han stort. På sociala medier har han flera gånger publicerat sina vinster och delat med sig av sina strategier. Tidigare i år kunde Mayweathers följare bland annat se hur han rullade hem storvinsterna i videopoker. Spelet är en kombination av poker och en spelautomat och är ett vanligt inslag i casinosajternas spelsortiment. Även om det inte är lika känt som exempelvis spelautomater eller live versioner av bordsspel som baccarat och roulett, så passar det den som vill ha den strategiska delen i poker, men som inte vill spela mot andra spelare.

Ville spela på egen vinst
Förutom pokerinspirerade spel är Mayweather också en frekvent bettare och han har spelat på alltifrån amerikanska fotbollsmatcher till basket och baseboll. Han är även ett stort fan europeisk fotboll och nära vän med Cristiano Ronaldo, Real Madrid-spelaren som Floyd passerade på Forbes senaste lista över rikaste idrottsstjärnor. Givetvis var det Floyd själv som toppade listan med sina 285 miljoner (USA-dollar).

I den ödesdigra, men ganska förutsägbara, matchen mellan boxaren och MMA-fightern Conor McGregor ville Mayweather lägga ett bett på sin egen vinst. Detta fick han inte göra för distributören eftersom det var en match han själv kunde vara med att påverka. Enligt uppgifter ska han ha blivit väldigt irriterade över detta och sportexperter har skämtat om händelsen efteråt och sagt att, egentligen så finns det inga regler som säger att man inte kan betta på sig själv – och framför allt inte när man bettar på sin egen vinst.

En karriär inom MMA
Som de flesta säkert känner till vid det här laget vann Mayweather enkelt matchen mot den arge irländaren. Nu verkar det däremot som att amerikanen vill ha en ny match. Men den här gången kommer det inte att bli i boxning. Eftersom han, egentligen, har lagt sin karriär som boxare på hyllan vill han testa på MMA. Det innebär att nästa fight kommer att bli på McGregors spelplan och de har redan börjat att sporra varandra på sociala medier.

Huruvida det kommer att bli en match återstår att se och det finns i alla fall inga planer för det, men att fans och resten av världen skulle vilja se en sådan match råder det ingen tvekan om. Däremot behöver nog den oslagbara ”money-makern” lägga ned extra mycket tid på sin träning, för i en riktig UFC-match kan oddsen vara emot honom

Fighterpodden avsnitt 45: Vi pratar med Jujutsu-världsmästaren William Seth-Wenzel om hans liv och karriär

Kommentarer