LisaochDavid

LisaochDavid

De allra flesta som funnit kärleken till thaiboxningens ädla konst har väl någon gång drömt om ett liv i sportens motsvarighet till Mecka; Thailand. Landet som genomsyras av thaiboxning i form av dess roll som nationalsport, och där all dess historia och kultur har sin början. Där det finns oändligt med klubbar, där du kan träna med sportens stora legender och tränare som bär erfarenhet från hundratals matcher med sig i bagaget.

För egen del började min resa inom kampsporten i just Thailand, där jag (Lisa) spontant besökte en liten klubb i Khao Lak och upplevde villkorslös kärlek vid första träningspasset. Ända sedan jag, ett par veckor senare åkte hem har jag längtat tillbaka, men tränat på gediget under 1,5 år på hemmaplan.
Kärleken till sporten delar jag med min pojkvän David, som har tränat olika kampsporter sedan barnsben, och just thaiboxning de senaste sju åren. Dock har han aldrig besökt Thailand, och som så många andra thaiboxare pratade vi mycket om att pausa livet i Sverige, åka iväg och ägna en månad åt att träna på några olika klubbar, se vilken utveckling vi kan nå och lära oss så mycket som möjligt under tiden vi är där.

Jag insåg något viktigt; att jag inte vill leva ett liv som jag längtar bort från. Sagt och gjort så tog vi tjänstledigt fem veckor för att spendera december i Bangkok och Phuket, där vårt fokus enbart kommer ligga på träning, att utvecklas som fighters och bli redo för att gå match. Det är så mycket jag vill upptäcka; hur är det att träna thaiboxning på thailändarnas vis? Hur mår kroppen efter ett par veckor? Hur mycket kan vi lära oss, och på vilket sätt kan vi applicera våra nya kunskaper när vi återvänder hem?

Som läsare av Fighter Magazine kommer du få ta del av hur träningen i Thailand går till och olika tekniker vi lär oss, men också få en inblick i allt runt omkring och hur det är att leva där under fem veckor. Förhoppningsvis kommer även du att utvecklas inom din kampsport, och inspireras till att våga ta steget och leva din dröm.

Alla medarbetare

Inlägg av LisaochDavid

Artikel

Thaiboxning på plats med Lisa och David del 6: Att resa och träna i Thailand

Som läsare av Fighter Magazine kommer du få ta del av hur träningen i Thailand går till och olika tekniker som Lisa och David lär sig, men också få en inblick i allt runt omkring och hur det var att leva där. Förhoppningsvis kommer även du att utvecklas inom din kampsport, och inspireras till att våga ta steget och leva din dröm. I det sjätte avsnittet får vi reda på lite mer om hur det faktiskt är att resa och träna i Thailand.

Artikel

Thaiboxning på plats med Lisa och David del 5: Fyra taktiker

Som läsare av Fighter Magazine kommer du få ta del av hur träningen i Thailand går till och olika tekniker som Lisa och David lär sig, men också få en inblick i allt runt omkring och hur det var att leva där. Förhoppningsvis kommer även du att utvecklas inom din kampsport, och inspireras till att våga ta steget och leva din dröm. I avsnitt fem tar vi en titt på fyra taktiker som används av olika thaiboxningschamps.

Artikel

Thaiboxning på plats med Lisa och David del 4: Kontringsknän

Som läsare av Fighter Magazine kommer du få ta del av hur träningen i Thailand går till och olika tekniker som Lisa och David lär sig, men också få en inblick i allt runt omkring och hur det var att leva där. Förhoppningsvis kommer även du att utvecklas inom din kampsport, och inspireras till att våga ta steget och leva din dröm. I avsnitt fyra tar vi en titt på kontringsknän.

Artikel

Thaiboxning på plats med Lisa och David del 3: Tre tips från en mästare

Som läsare av Fighter Magazine kommer du få ta del av hur träningen i Thailand går till och olika tekniker som Lisa och David lär sig, men också få en inblick i allt runt omkring och hur det var att leva där. Förhoppningsvis kommer även du att utvecklas inom din kampsport, och inspireras till att våga ta steget och leva din dröm. I avsnitt tre får vi tre tips från en mästare.

Artikel

Thaiboxning på plats med Lisa och David del 2: Back to basics

Som läsare av Fighter Magazine kommer du få ta del av hur träningen i Thailand går till och olika tekniker som Lisa och David lär sig, men också få en inblick i allt runt omkring och hur det var att leva där. Förhoppningsvis kommer även du att utvecklas inom din kampsport, och inspireras till att våga ta steget och leva din dröm. I del två får David sig en rejäl dos med basics…

Artikel

Thaiboxning på plats med Lisa och David 1: Kick catching

Som läsare av Fighter Magazine kommer du få ta del av hur träningen i Thailand går till och olika tekniker som Lisa och David lär sig, men också få en inblick i allt runt omkring och hur det var att leva där. Förhoppningsvis kommer även du att utvecklas inom din kampsport, och inspireras till att våga ta steget och leva din dröm.