Nyhet

MMA-matchen mellan Emerson Falcao och Juliana Velasquez stoppad

Det brasilianska MMA-förbundet stoppar den planerade matchen i bantamvikt mellan Emerson Falcao och Juliana Velasquez i bantamvikt som skulle gå på Shooto 45 idag.

Shooto-promotorn Andre Pederneiras låg bakom idén, så sent som på invägningen sa både Falcao och Velasquez att matchen skulle gå.

– Detta är den första av många man mot kvinna-matcher. Det här kommer att bli enormt. Vi är här för att chocka världen, sa Falcao på invägningen enligt MMAFighting.com.

Det brasilianska MMA-förbundet har nu satt stopp för matchen och det verkar kanske som om att matchen inte var tänkt annat än en fräck reklamkupp.

– Vi kommer naturligtvis inte att tillåta det. Det här gjordes bara för att visa samhället vikten av Lei Maria da Penha (lagen). Man kan inte ha en man som slår en kvinna i sport, så det ska inte få hända någonstans. Det var vad de ville visa, säger Osiris Maia, medlem i det brasilianska MMA-förbundet.

Galan stöder officiellt en lag som ska stoppa våldet mot kvinnor i landet. PR-kuppen kan dock ha skadat promotorns rykte även om matchen aldrig skulle ha tillåtits.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer