Efter UFC på Versus

Fyrverkerier var väntade och det smällde rätt bra under kvällen där många tävlade om bonusen för bästa knockout.

Jon Jones ångar vidare och Brandon Vera får tungt acceptera att han inte blev mer än ett fartgupp på vägen. Efter en hyggligt jämn inledning kunde ”Bones” avgöra med en enda armbåge på marken. Vera låg i full guard men blev ändå så hårt träffad i tinningen att det inte fanns en chans att återhämta sig. En bula och misstänkt ögonskada prydde den i övrigt oskadde förloraren när allt var över redan i första ronden.

Junior Dos Santos kom, såg och slog sönder. Gabriel Gonzaga visade inga nya brottningskunskaper och ville bjuda upp till lite kickboxning istället. Den planen somnade in på canvasen med någon minut kvar på första ronden. Ett starkt besked från ”Cigano”, som bara ser mer skrämmande ut för varje match.

James Irvin fick inte mycket gjort i det uteblivna kriget mot Alessio Sakara. Den italienske boxaren hittade snabbt sin distans och träffade med flera bra slag innan en vänsterkrok fick Irvin att säcka ihop. Viss förvirring uppstod eftersom slaget tog i ögat, med ovisshet och kontroller som utlöste burpop. Men det var en korrekt teknik och rättvis seger. Den missnöjda publiken fick däremot inte mycket till show.

Även Paul Buentello fick akutvård under matchens gång. Ett finger ur led verkade bli slutet på matchen mot Cheick Kongo, men kampen fick fortsätta sedan läkaren helt enkelt ryckt tillbaka fingret i rätt läge. Den väldige fransmannen var inte pigg på slagväxling och utnyttjade istället sin tyngd för att pressa fighten i närkamp. Buentello fick lägga all energi på att behålla lodrät ställning, och tömde energireserverna på brottning. En klok strategi av Kongo, om än lite tråkig att titta på, som slutade i tredje när ”The headhunter” inte orkade mer.

En annan som somnade sött på burgolvet var Daniel Roberts. Efter ett utdraget, fartfyllt scramble över några minuter hamnade John Howard på topp i en öppen guardsituation, och visade att han inte behöver mycket svängrum för att slå hårt. Roberts var borta i en dryg minut.

Fler resultat inom kort.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer