Intervju inför SM-finalen

Som uppvärmning inför finalerna i thaiboxnings-SM har Fightermag fått en pratstund med några av de thaiboxare som skall gå semifinal eller final den 18-19 mars. Först ut är Linn ”La Machine” Wennergren från Fighter Muay Thai, regerande SM-mästarinna som fyller 26 år idag. Läs mer, lyckönska och gratta Wennergren här.

Fightermag har tidigare följt SM-förkvalet inför årets thaiboxnings-SM som går i Varberg.
Se Inför förkvalet till SM i Thaiboxning och Resultat SM-förkval Thaiboxning. Nu är det dags att värma upp inför semifinalerna och finalerna i årets upplaga av SM. Första fighterintervjun är med Linn Wennergren från FMT i Göteborg som skall försvara SM-titeln mot Jessica Isaksson från Ren-Yi.
Fighterprofil:
Klubb: Fighter Muay Thai
Viktklass: -54 kg
Fight record: 14-7-0 (3 KO)
Hur har förberedelserna sett ut inför SM?
Jag brukar köra 10-11 pass i veckan under 5 veckor innan match. Det brukar vara ganska varierad träning med fokus på thaiboxning förstås. Denna gång var semifinalerna 5 veckor innan så då blev förberedelserna lite kortare eftersom jag vilade en vecka efter semifinalen. Jag har kört ovanligt mycket thaiboxning och sparring inför denna finalen.

Hur ser förberedelserna ut sista veckan?
Vikten började jag tänka på igen en vecka efter förra matchen och det har gått väldigt bra hittills eftersom jag var nere i matchvikt så nyligen. Nu börjar den sista lite hårdare perioden av ständiga hungerkänslor. Jag kör sista dubbelpasset på söndag, ett pass måndag, vila tisdag, ett pass onsdag och ett torsdag. Vila fredag.
Hur träningen går sista veckan bryr jag mig aldrig om för då ska kroppen bara hållas igång och jag vill att träningen känns ganska kravlös eftersom det är svårt att prestera på mer eller mindre tom mage. Fast går det bra så är det förstås väldigt positivt.
Vad vet du om din finalmotståndare Jessica Isaksson från Ren-Yi?
Hon är lite längre än jag vilket är ovanligt för mig. Jag har kollat lite filmer och spanat in hennes stil. Hon har mindre erfarenhet än jag men har blivit väldigt duktig på kort tid. Det kommer bli en bra match!
Hur kommer du att fira vinsten?
Kanske med en riktigt fin ostbricka med framför allt chèvre med hjortron. Och glass med nötter och chokladkross. (Nu börjar fantasin skena…)
Vad betyder det för dig om du tar hem SM?
Min coach Åke brukar säga att man inte vunnit SM förrän man försvarat sin titel. Det är lite skämtsamt men ändå sant. I år var det fler anmälda i min viktklass och då betyder det ännu mer att vinna. Dessutom innebär det att jag får en plats i landslaget och får åka till EM i Turkiet och, bäst utav allt, VM i Uzbekistan! Det är min största motivation!
Vad är nästa mål efter SM?
Om jag vinner är det att ta medalj i EM och VM. Om jag inte vinner är jag sugen på proffsmatch i Frankrike som jag blivit lovad efter att jag fixade en åt Madde Vall.
Som uppvärmning, se en av Wennergrens senaste matcher som gick av stapeln i Thailand efter fjolårets VM, mot norske Christian +91 kg här.

Som uppvärmning inför finalerna i thaiboxnings-SM har Fightermag fått en pratstund med några av de thaiboxare som skall gå semifinal eller final den 18-19 mars. Först ut är Linn ”La Machine” Wennergren från Fighter Muay Thai, regerande SM-mästarinna som fyller 26 år idag. Läs mer, lyckönska och gratta Wennergren här.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer