Nyhet

Obesegrad rysk tuffing i buren mot Zebaztian Kadestam nu på fredag

Nu på fredag den 22:e januari skall f.d. världsmästaren i weltervikt (ONE FC), svenske (Stockholm) Zebaztian Kadestam in i buren på matchkortet ”Unbreakable” som avlöper i Singapore. I huvudmatchen möts ryske Alaverdi Ramazanov och thailändaren, Capitan Petchyindee Academy om VM-bältet i bantamvikt (Kickboxning). 

Zebaztian möter obesegrad ryss

Vår svenske krigare går, förstås, en MMA-match (ONE FC mixar olika kampgrenar på sina galor) i weltervikt mot farlige tuffingen Gadzhimurad Abdulaev från Ryssland som kan stoltsera med ett obesegrat professionellt matchfacit på 5-0, 3 TKO:s, 1 submission och ett domslut. Domslutet kom på ”Warrior series 6” (ONE FC) den 20:e juni 2019 mot brasilianaren, Carlos Prates, hans senaste match faktiskt så en viss ringrost kanske kan stöka till det lite för Kadestams motståndare. Vem vet?

Ettrig ”Juggernaut” med bra mark-game

Ryssen som Zebaztian möter är i alla fall en stark, hårdslående och ettrig liten fighter med solida ”skills” på mattan, hans ”ground and pound” är oroväckande bra och de stående momenten inte alls dumma de heller. Det kan bli en tuff prövning för Kadestam om han inte landar något tungt inledningsvis. Han bör nog greppa initiativet rätt omgående i matchen. 

Abdullaev är en 1,85 m lång, ”krigsmaskin”, en ”juggernaut” som kommer att vara hungrig på att knipa en prestigefylld skalp i form av svensken, så Zebaztian bör nog ta fram sitt allra vassaste  ”A-game” för denna batalj. Han slår ju hårt och har ett stort fighterhjärta. Det lär behövas. Kan han bara plocka fram sina allra finaste kvaliteter så borde det gå vägen mot ryssen.

Läs Philips Krönika om den gångna helgens UFC-gala här!

Kolla in ”trailern” för Zebaztians fight nu på fredag på klippet undertill! 

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer