Artikel

Vem vinner & Vem försvinner? Fighter-redaktionen förutspår UFC205

För dig som inte vet hur du ska placera pengarna när du ska spela på UFC205 så kommer här en möjlig lösning då Fighter-redaktionen delar med sig av sina stalltips inför nattens drabbning.

Simon Kölle:
Joanna möter en svagare och mindre erfaren variant av sig själv och vinner på TKO/KO.

Stephen Thompson är för bra striker för Woodley vars kombinationer alltid är desamma. Thompson vinner KO/TKO.

Conor McGregor möter Mr Allround som är svår för alla, men hemläxan är gjord och Conor vinner på TKO/KO.

Sara Abouzeedan

Conor TKO i rond 2, Stephen KO rond 3 Joanna på domslut

Elin Bladh

Sjukt svårt – är pessimist i grunden så tror McGregor tar det på en lucky shot, ko RD2 typ. Joanna TKO, RD 3. Woodley desicion, jämn tuff match tror jag.

Hoppas på Kowalkiewikz, kan inte ta det på poäng utan hon måste få till en serie som rockar Joanna och sedan submission. Karolina RD3

Tror Wonderboy kommer plocka isär Woodley. Vinnare Thompson via poäng.
Vinnare McGregor RD3 Headkick

Speciellt svårtippad tycker jag Woodley vs. Thompson är. Woodley slår riktigt hårt, framförallt tidigt. Han verkar dessutom extremt fokuserad inför denna match, men jag säger: Jedrzejczyk via TKO i fjärde ronden. ”Wonderboy” Thompson på poäng. McGregor via TKO i första eller andra ronden.

Axel Gruvaeus:
Tate via överlägset domslut, moralisk vinst för Cowboy, Joanna TKO R3, Wonderboy KO R3, Conor TKO R1

Jag har bettat på att Conor, Joanna och Khabib vinner. Easy money!(?)

Båda är väldigt bra strikers och jag tror matchen kommer utspela sig på fötterna. Tror Joanna är snabbare och kommer ligga ett beat före. Oavsett om hon eller Karolina initierar tror jag hon kommer landa först, bäst och mest. Avslut rond 3.

Jag vill säga Wonderboy och hoppas på det, men Woodley slår hårt och är explosiv så han kan mycket väl avsluta matchen tidigt. Wonderboy behöver hålla sin distans och plocka isär och trötta ut Woodley. Jag tror han kommer vinna via TKO och jag tror det kommer vara slag som landar när Woodley blitzar in som han brukar. Wonderboy kommer backa, hitta vinkel och landa på hakan ungefär som han sänkte Patrick Cote men den här gången leder det till avslut i rond 3.

Om Eddie inte låter Conors beteende, både i bur och utanför, påverka honom så han håller sig kontrollerad och fokuserad tror jag han tar det. Conor har mycket ”crispare” teknik och bättre precision vilket blir farligt, speciellt tidigt, men Eddie rör sig bra och har varit med i sporten länge så han har sett och upplevt det mesta. Jag har vissa tvivel kring hans haka men även om han blir väldigt groggy brukar han kunna komma tillbaka, förutsatt att han får utrymme för det. Tror Eddie lyckas hålla ut och pressa Conor så han börjar dala och hittar avslut i rond 3 eller 4. Får samtidigt erkänna att i båda herrmatcherna är det nog lika mycket att jag VILL att de ska vinna som att jag faktiskt tror det. Men ser absolut matcherna kunna gå som jag skrev.

Joanna (KO), McGregor (points) och Woodley(K-O)!

Joanna på TKO RD2
Eddie på TKO RD2
Woodley KO RD2

Johan Halldin: 
Joanna Jedrzejczyk versus Karolina Kowalkiewicz kommer att bli en hyfsat ensidig historia då Joanna är för erfaren och för teknisk för Karolina. Vinnare Jedrzejczyk via TKO (domarstopp) i andra.

Stephen Thompson har ett kombinerat resultat av 109 matcher. Han har förlorat två! Tyron Woodley är ett grym brottare som har klipp i nävarna och råstyrkan på sin sida. Woodley kommer att vara superfarlig de första två ronderna, men det blir Thompson som tar över och vinner via TKO (spark mot huvudet) i tredje ronden.

Conor McGregor är otroligt pricksäker, men han saknar väldigt mycket av ”spelet” – i alla fall om man jämför med Eddie Alvarez. Det Alvarez saknar i edge tar han igen i breddkompetens. Så, det finns två scenarion: 1) Conor vinner på TKO i först eller 2) Alvarez kommer genom sin tuffhet och erfarenhet att ta den här matchen på poäng, men det kommer att vara dyrköpt. Jag tror just nu mer på alternativ två.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer