Nyhet

Inför OS i Rio: Taekwondotröja för välgörenhet

Inför OS i Rio har det tagits fram en supportertröja för att tjäna ihop pengar till välgörenhet och genom detta föra Taekwondosverige närmare varandra. Våra två Taekwondomedaljhopp i Rio 2016, Nikita Glasnovic och Elin Johansson, har själva varit med och valt motiv som ger dem en positiv känsla.

160129 Elin Johansson (blŒ) jublar efter vinsten i finalen i taekwondo under dag tre av SM-veckan den 29 januari 2016 i PiteŒ. Foto: Peter Skaugvold / BILDBYRN / kod 116 / 57823
Elin Johansson efter vinsten i finalen i taekwondo under SM-veckan 2016Œ.

Elin Johansson:

– Jag vill att pengarna ska gå till Barncancerfonden. Det finns många anledningar, men framförallt för att barn bara borde få vara barn. Att den största sorgen är när favoritleksaken går sönder och den största smärtan är skrapsåren från fallet från cykeln. – det skär i hjärtat på vem som helst när ett barn drabbas av denna svåra sjukdom och värsta tänkbara för mig är att en förälder ska behöva överleva sitt eget barn. 

Patricia Nilsson sparkar och Nikita Glasnovic hΌller emot.
Patricia Nilsson sparkar och Nikita Glasnovic hΌller emot.

Nikita Glasnovic:

– Jag har valt att donera pengarna till en organisation som hjälper flyktingar och är engagerade i flyktingkrisen, då jag ser detta som den mest akuta världsomspännande krisen idag. Jag har valt ”Läkare utan gränser” på grund av deras humanitära medicinska ideella arbete, politiskt och religiöst obundet. Något som är viktigt för mig är även att det endast går 10 % till administrativa- och insamlingskostnader och resterande 90 % till det ideella ändamålet. 

Beställningarna görs via http://korta.nu/OS-tröjataekwondo och frågor om projektet ställer du här via lcdesign.nu@gmail.com

 

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer