Artikel

MMA-landslaget: VM i Vegas del 2

MMA-landslagets tränare, Anders Ohlsson, fortsätter att rapportera från VM. Denna gång – tävlingsdag 3.

Tävlingsdagarna är igång och rutinerna sitter som de ska för teamet.

En typisk dag börjar runt fem på morgonen då vi förbereder oss för invägning och justerar vikten i de fall det behövs. Nevada State Athletic Commision har beslutat att alla har 4% marginal på sin matchvikt från tävlingsdag två och framåt så det är relativt enkelt att hålla sin vikt och samtidigt få i sig bränsle för att orka prestera hela veckan.

Efter det är det frukost som består av en klassisk Las Vegas buffé, det finns med andra ord allt man kan tänka sig i födoväg och har man droppat vikt för att komma ner inför invägningen tar man absolut igen det här. Vi coacher och ledare kommer alla få inse att vi är en eller två viktklasser tyngre när vi kommer hem igen.

image

Runt 9 åker vi till arenan för att linda händerna och sen är det fullt ös hela dagen. I år går matcherna i tre burar så det är löpande band med fighters och coacher, nervositet, glädje, förväntningar och besvikelse. En salig blandning av känslor när så många atleter trängs på en begränsad yta under flera timmar. Men hela tävlingen inramas ändå av en otroligt trevlig stämning och sportslighet. Även om mycket står på spel är det handskakningar, kramar och lyckönskningar landslagen emellan. Precis som det ska vara!

image

Tävlingsdagen är slut runt 15 och vi glider fysiskt och känslomässigt ganska tömda tillbaka till vårt hotell. Där har vi ungefär två timmars vila där man kan sova, ringa sina nära och kära innan det är läggdags i Sverige eller gå till poolen för att säkra upp att man har mer färg än polarna där hemma.

17.30 kör vi samling där vi går igenom dagen som varit och kollar hur kommande ser ut gällande vilka som fightas, vilka som coachar och om det är nåt särskilt att tänka på inför morgondagen.

image

Därefter åker vi till Strippen (stora gatan som går rakt genom Las Vegas…för att förtydliga och undvika missförstånd) där vi hugger en buffé utan dess like. Det finns mat från världens alla hörn vilket passar våra fighters som kan äta precis det de känner att de behöver och har möjlighet till för att klara vikten dagen därpå. Våra atleter är professionella och vet vad de gör men otroliga mängder självdisciplin krävs från oss coacher och ledare om vi ska slippa stå i vassen resterande sommar :-)

Vi är tillbaka på hotellet runt 21 och de flesta är redo för bingen direkt…lite småsurr kan hinnas med, en sista viktcheck och sen är det John Blund till morgondagen kommer och hela visan börjar om igen.

image

Sitter återigen på invägningen och räknar in våra svenska krigare. Gårdagen gick bra med fyra vinster och två förluster. Det innebär att vi har sex svenskar i dagens kvartsfinaler. Gabriella, Cornelia, Daniel, Tobias, Rostem och Irman kommer hålla den svenska fanan högt och det kommer bli en spännande dag.

image

Snart är siste svensk invägd och klar…å jag har en morgonbuffé som kallar på mig!

Go Team Sweden!

Fighterpodden avsnitt 69: Karantänspodden

Kommentarer