Nyhet

Boxningsherrarna tävlar i OS-kvalet – Flodin knep segern i första matchen

Landslagsherrarna i boxning tävlar i skrivandes stund i det pågående OS-kvalet i Baku där Oliver Flodin segrade i den första kvalmatchen. Övriga svenskar, tillsammans med Flodin, kommer även de att gå match senare under dagen.

Just nu befinner sig herrarna i Azerbaijan där man tävlar i det internationella OS-kvalet mellan den 14-26 juni. I prispotten för truppen ligger fem OS-platser i viktklass 52-81 kg. I 91-kilosklassen kommer dock endast vinnaren att erhålla en OS-plats. Enligt det svenska boxningsförbuden så tävlar totalt 469 boxare från 105 nationer i kvalet.

Den svenska truppen består av Yohannes Berhane från IF Linnéa som tävlar i 60 kg, Oliver Flodin från Vaggeryds BK som tävlar i 69 kg, Leon Chartoi från Hammarby IF som tävlar i 75 kg och slutligen Mustafa El-Molla från Höllvikens BK som svingar loss i 91-kilosklassen

Hittils har Oliver Flodin lyckats vinna sin första OS-kvalmatch mot Abel Justiniano Mina från Ecuador. Senare idag kommer även Yohannes Berhane gå match mot Ammar Jabbar Hasan och Mustafa El-Molla mot irländaren Darren O’Neill. Även Flodin går match nummer två under dagen. Då mot Balazs Bacskai från Ungern. Först på måndag går Leon Chartoi match i 75 kg.

Foto: SOK

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer