Nyhet

Alexander Gustafsson tar ställning i Facebookstatus

Sverige har skakats efter att flertalet utryckningsfordon vandaliserats på kort tid. Något som Alexander Gustafsson valde att lyfta och problematisera via sin Facebook.

Aftonbladet uppmärksammade idag Alexander Gustafssons statusuppdatering på Facebook, där den svenska MMA-stjärnan tog ett viktigt ställningstagande. Detta efter att fyra utryckningsfordon vandaliserats på två dygn i Sverige.

I den långa uppdateringen vädjar han till svenska folket att respektera våra ”människor i uniform” istället för att tända eld på de fordon de arbetar i.

Vill du läsa den svenska översättningen av Alex engelska statusuppdatering så finns den här nedan.

”Jag var ingen ängel under min barndom, så jag kanske inte är den perfekta förebilden. Men jag har förändrat mig och valt andra vägar i livet. Så jag hoppas att mina landsmän i Sverige kan lyssna på några råd från mig och jag hoppas att min ”fame” kan göra skillnad i det här avseendet.

Just nu befinner jag mig i San Diego och tränar inför min nästa match. Härifrån läser jag nyheter om Sverige och jag oroar mig verkligen för alla problem med vandalisering av polisbilar och ambulansbilar.

Vi måste komma ihåg att människorna i uniform åker till bostadsområden för att våra vänner, familjemedlemmar eller grannar behöver hjälp och stöd. Det vissa av er gör nu är därför fel.

På grund av de här problemen är poliser och ambulanspersonal rädda för att åka till vissa områden. De två-tre minuterna kan vara en skillnad på liv och död. Och den här personen kan vara din bästa vän, bror, syster eller någon annan som du håller kär.

Sverige är ett fantastiskt land. Försök att låta det fortsätta vara så”

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer