Nyhet

Corley gav upp mot Yigit | Wallin i grisig kamp med Kurtagic

Det blev, som förväntat, idel svenska segrar igår kväll när Nordic Fight Night kom till Nyköping. Yigit och Wallin stod för två av dem.

Stockholmsboxaren Anthony Yigit utkämpade tre kvalitativa ronder mot den erfarne 41-åringen DeMarcus Corley i Rosvalla Arena igår afton innan han tilldömdes segern. Corley visade prov på fin rörlighet, sin ålder till trots, men valde att på grund av sin – enligt egen utsago – bristande tajming att tacka för sig redan i rondvilan till fjärde.

”När man utövat en sport i trettio år känner man sin kropp.” sade Corley (42-26-1, 25KO), som förvisso låg under på poängkorten, men var långtifrån utboxad.

Yigit (15-0-1, 7KO) gick som vanligt efter devisen att anfall är bästa försvar, och lyckades bra med det, även om det under den första ronden slank in en del raka vänstrar bakom svenskens guard.

På poängdomarnas kort löd resultatet 30-27, 30-27 och 29-28 när Corley helt oförhappat gick in till mitten av ringen och tackade för sig.

Yigit kan alltså nu sålla sig till en fin skara medboxare som slagit Corley (däribland Mayweather, Judah och Cotto), även om det måste tilläggas att amerikanen var i sin absolute prime för över tio år sedan.

—-

Sundsvalls Otto Wallin och serben Samir Kurtagic drabbade samman i en gruffig fajt med frekventa regelbrott och efterslängar.

Wallin (14-0, 10KO) gjorde det jobb som krävdes för att vinna genom att då och då pricka Kurtagic (12-8, 8KO) med höger-vänstern. Men norrlänningen var uppenbart frustrerad över serbens fasthållningar, och tog ut aggressionen genom att slå motståndaren i bakhuvudet när tillfälle gavs.

Ringdomaren kunde definitivt gjort ett bättre jobb, och tidigare gjort klart för de bägge vilka regler det är som gäller, och vilka konsekvenser dylikt beteende får. Istället dröjde det tills matchens absolut slutskede innan ett obetydligt poäng drogs av för bortaboxarens räkning.

Wallin tilldömdes en klar och rättvis seger med resultatet 60-53 ifrån samtliga domare.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer