Nyhet

What happens in Vegas… Sista dagen – VM-finaler!

Här kommer så den sista delen (för den här gången) av rapporter från landslagets team trainer, Anders ”Taxi” Ohlsson. VM:et är över och hur det gick för våra svenska fighters kan du läsa nedan.

Första matchen för dagen och Serdar Altas möter en fransman som är stark i brottningen och kör farlig sluggboxning. Det reder Serdar ut bra i första ronden som är jämn, får även till en nedtagning men får inte riktigt den kontroll han vill ha. I andra och framförallt tredje ronden tryter orken en hel del för Serdar och han förlorar på domslut.

Uppladdningen igår var inte den bästa, tvärtom, Serdar låg däckad hela dagen med feber och frossa så prestationen att orka gå tre ronder i en VM-final är verkligen riktigt bra! Serdar gör en grymt bra insats mot en av turneringens starkaste och tuffaste i alla viktklasser.

Anja Saxmark var nästa svensk på tur och på andra sidan buren stod en italienska. Anja jobbade bra i det stående och fick bra utdelning där men italienskan var stark i brottningen och bra på att utnyttja det. Hon lyckades plocka ner Anja i varje rond men fick inte särskilt mycket uträttat väl på marken. Det räckte dock för att domarna skulle döma segern till Italien.

Sist ut Joel Moya Schöndorff och för motståndet stod Irland. De började känna på varandra i det stående och det kändes öppet. Efterhand som matchen gick blev irländarens starka boxning jobbig men Joel kunde plocka ner matchen till marken. Väl där fick han inte riktigt den kontroll som krävdes för att irländaren inte skulle kunna ta sig upp igen.

Matchen ser ungefär likadan ut i samtliga tre ronder, irländaren vinner på stark boxning och ett bra nedtagningsförsvar.

VM slutar med tre silvermedaljer och en bronsmedalj för Sverige. Att ta fyra medaljer på tio tävlande är ett bra resultat även om det är svårt att känna så som fighter när man precis har missat guldet.

På det hela taget är jag väldigt stolt över alla våra svenska landslagsfighters. Man är en vinnare bara man går in i buren i den här sporten och de erfarenheter vi skaffat oss här i Las Vegas kommer vi kunna förvalta inför EM i Birmingham under November.

Det blir nästa mål att kämpa mot…nu blir det välförtjänt avkoppling med UFC189 och sen åker vi hem till Sverige redan klockan 07.00 imorgon!

En fantastisk vecka är tillända och man har ett tjog nya minnen för livet tillsammans med ett grymt bra gäng. Viva la Vegas!

Go Team Sweden

AV ANDERS ”TAXI” OHLSSON

Särskilt tack till Jörgen Hamberg för filmklippen!

Hela resultatet från VM 2015 hittar du här!

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer