Nyhet

Supremacy League V – resultat i ord och bild

Visby stod som värdstad för den avslutande händelsen på Kampsportsveckan, Supremacy League V. Lagom till galans start på lördagskvällen visade sig Gotland från sin bästa sida och Gutevallen översköljdes av sol och värme. Ett välkomponerat fightcard skulle betas av, och representanter från press och Budoförbund fanns på plats för att bevittna matcherna.

Först ut var Therese Snell från OneChai som mötte Latifah Soliman från SouthSide Muay Thai i -54 kg. Det blev en relativt jämn fight där bägge sidor gav och tog, men Therese såg ut som den bättre redan från rond ett och kunde fortsätta alla tre ronder igenom där hon plockade poäng framför allt med sina rundsparkar och knän i clinchen. Vinst till Therese med 3-0.

snell1small

Abdou Karim Chorr mötte Sameer Siraj i kvällens andra match. Bägge såg rejält rippade och stora ut för sin viktklass i -69,9 kg. Redan från början på första ronden delades rejäla släggor ut med alla vapen från bägge sidor, och det gick sus igenom publiken när tunga slag och sparkar träffade sina mål. Mot slutet på första ronden träffades Sameer av ett hårt slag som fällde honom, men han tog sig upp på en åttaräkning och red ut stormen till rondpausen. Rond två och tre fortsatte i furiöst tempo med stenhårda tekniker, men det var ändå Abdou Karim som hade ett visst övertag och han tog mycket riktigt med sig domslutet hem. 3-0 till en mycket nöjd segrare som tillkännagav sin motståndares tuffhet.
abdou3small

I match tre som gick i -58,5 kg tog sig Viet Hoang från Borås an Petchompoo från Thailand, som nu representerade SouthSide Muay Thai. Viet som är känd för sina explosiva tekniker och framför allt vassa slag förlitade sig just på dessa och träffade sitt mål otaliga gånger. Petchompoo å andra sidan hade öppen guard, käkade massor med slag utan att verka beröras det minsta, och piskade ut fina rundsparkar och knän som verkade sitta hårt på Viet. Matchen höll ett galet högt tempo matchen igenom och även om man kunde ana att bägge sidorna var trötta mot slutet av matchen fortsatte de leverera med kraft och precision. När domslutet kom stod det klart att Viet var den som hade träffat med flest tekniker i och med sina fina slagserier, och han kunde lämna ringen med segerbucklan.

viet1small viet3small

I en efterlängtad rematch mellan nordens två kanske bästa stående kvinnliga fighters, mötte Sofia Olofsson från Odenplan Fight Gym den stenhårda norskan Fatima Pinto som gick ifrån deras förra möte med en seger. På spel stod mästarbältet för Supremacy Muses Champion Title i -54 kg. Fighten blev en tight historia där ingen ville vika en tum. Båda gav och tog, men Fatima verkade ändå ha fördelen när varje rond var till ända och mycket riktigt vann hon en 3-0 seger och kunde posera med sitt nyvunna bälte I ringen tillsammans med sin coach och familj.

fatima4small fatima1small

Även i kvällens näst sista drabbning stod ett bälte på spel gällande WKN Swedish Pro title i -76,2 kg mellan Meran Zangana från Sweden Top Team och Burim Rama, C4 Kristianstad. Det kom att bli en hård fight där Meran i andra ronden fick ett cut av en oavsiktlig ihopskallning. Läkaren lät fighten fortsätta, och vartefter fighten fortskred blev det tydligt att Meran var den som träffade med flest och hårdast tekniker, även om Burim aldrig slutade kämpa och bjöd hårt motstånd. Domarna sa sitt, och Meran Zangana fick rättvist vinst och bälte att ta med sig hem ut ur ringen.

meran6small meran5small meran4small

Slutligen väntade så kvällens huvudmatch där Hamza Bougamaza, underverket från Rinkeby, på endast fyra dagars varsel tackat ja till match och nu tog sig an Tamas Biric, en erfaren och välmeriterad ungrare. I potten låg inget mindre än WKN’s professionella världsmästartitel i -62,1 kg och det märktes på åskådarna att det här var en match med laddning i. Hamza med team äntrade ringen i en självsäker anda och han såg avslappnad men samlad ut. Biric dök upp med endast sin coach som sällskap och publikstödet var klart till hemmasonens fördel idag. Efter att nationalsångerna avverkats och Hamza med handen mot hjärtat och blicken mot horisonten sjöng med i “Du gamla, du fria” började så fighten. I sedvanligt avslappnad stil med blixtsnabba utfall och attackserier började Hamza fighten bra. Biric lät sig dock inte överrumplas utan svarade tillbaka med både slag och sparkar. Ronderna förflöt på ett relativt likartat sätt och det som drog mest uppmärksamhet till sig var just Hamzas fina stil där både direktattacker, kontringar och dueller ofta satt där de skulle och stadigt kunde öka på Rinkebysonens ledning. När gonggongen ljöd i sista ronden såg han segerviss ut, och det var också hans hand som lyftes av domaren när poängen avslöjades.

En lycklig Hamza Bougamza utnämndes som ny världsmästare och blev med coachteam och kompisar den avslutande bilden man tog med sig på näthinnan hem när galan avslutades.

hamza3small hamza2small hamza1small

Överlag flöt evenemanget smidigt och särskilt kvaliteten på matcherna stack ut som särskilt högkvalitativt. Supremacy League har etablerat sig som en aktör som levererar på svensk kampsportsscen.

TEXT & FOTO AV DANIEL BERONIUS

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer