Nyhet

Kampsportsveckan: Fredag

Fredagen bjöd på regn och blåst men inne i träningslokalerna svettades lägerdeltagarna för fullt. Thaiboxarna fokuserade på clinchtekniker och sparringövningar. På Wisby Strand, konferensanläggningen med magnifik utsikt över Gotlandskusten, samlades alla fighters under fredagskvällen för invägning och pressfotografering. På ett bord vid scenen glänste de mästarbälten som skulle tilldelas sin nya ägare under lördagen.

Rickard Nordstrand var på plats som konferencier och kontrollerade invägning och höll en kort intervju med respektive fighter innan staredown och posering med bältena som stod på spel. Samtliga fighters klarade vikten vid första invägningen och såg överlag ut att vara i extremt bra form. Ingen större nervositet kunde förnimmas bland de tävlande, och mest avslappnad av alla var kanske Hamza Bougmza, morgondagens hemmahopp i huvudmatchen, som passade på att plocka upp mobilen och ta en selfie under sin staredown.

Håll koll på sidan under morgondagen efter intervjuer med fighters från några av de mest uppsnackade matcherna.

TEXT & FOTO AV DANIEL BERONIUS

belts
fatima hamza3sofia1 karim meran1 pauline1 shaolin2

Shaolinutövarna lade fokus på formträning som de nyligen introducerats till av mästaren Shi De Jun, 32a generationens Shaolinmunk direkt från det legendariska Shaolintemplet i Kina.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer