Nyhet

Snart är det dags – Inför UFC on Fox Stockholm

På en presskonferens för ett par år sedan skrattade UFC-presidenten Dana White när han blev tillfrågad om att hålla ett event i Skandinavien. På lördag håller organisationen sin näst största gala någonsin – och platsen är Stockholm.

Tele2 Arena. En fotbollsstadion med plats för mer än 30 000 besökare förvandlas i helgen till ett modernt Colosseum. Alexander Gustafsson är redo för att ta i för kung och fosterland för att förtjäna sin andra chans på Jon ”Bones” Jones, men i hans väg står Anthony Johnson, en av divisionens farligaste strikers.

För Alexander gäller det att utnyttja sin räckvidd och sitt fotarbete, kombinerat men grappling för att manövrera ut ”Rumble”. En alltför snabb slagväxling tidigt i matchen kan vara katastrofal mot en så stark striker som Johnson.

Runt ”The Mauler” sluter två andra svenskar upp på lördagens kort. Botkyrkafavoriten Nico Musoke kämpar för att klättra vidare i mellanviktsdivisonen mot Albert Tumenov. Akira Corrassani återvänder till Stockholm för att ta revansch efter sin förlust mot Max Holloway i oktober och möter strikern Sam Sicilia.

Inte nog med det, vi får dessutom se internationella fighters av högsta klass på kortet. Dan Henderson, Gegard Mousasi, Phil Davis och Ryan Bader är alla i Stockholm för att fightas på lördag. Ryktet säger att biljettrycket har varit högt, så förhoppningsvis får svenskarna chansen att än en gång visa att man är en av världens bästa MMA-publik.

Preview

Matchkort

Light Heavyweight Alexander Gustafsson vs. Anthony Johnson
Middleweight Dan Henderson vs. Gegard Mousasi
Light Heavyweight Phil Davis vs. Ryan Bader
Featherweight Akira Corassani vs. Sam Sicilia

Welterweight Nico Musoke vs. Albert Tumenov
Welterweight Kenny Robertson vs. Sultan Aliev
Featherweight Andy Ogle vs. Makwan Amirkhani
Light Heavyweight Nikita Krylov vs. Stanislav Nedkov
Lightweight Mairbek Taisumov vs. Anthony Christodoulou
Featherweight Mirsad Bektic vs. Paul Redmond

Heavyweight Viktor Pešta vs. Konstantin Erokhin
Flyweight Neil Seery vs. Chris Beal

Joel Larsson

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer