Nyhet

Video: Dean Lister vs Keenan Cornelius på Polaris Pro Invitational

Underbarnet Keenan Cornelius mötte ikväll legendaren Dean Lister i en no-gi match på Polaris Pro Invitational. Se video och resultatet här.

Keenan Cornelius fullkomligen stormade in på BJJ-scenen 2012 då han då han vann uttagningarna till Abu Dhabi i den öppna viktklassen som lilabälte. Samma år tog han guld i World Pro Jiu-Jitsu Cup och ett brons i den öppna viktklassen under samma tävling. Två månader efter fick han sitt brunbälte och sedan dess har vinsterna bara rullat in. Han fick sitt svartbälte av André Galvao bara ett och ett halvt år senare och hade vid slutet av 2013 hunnit vinna 12 medaljer varav nio guld. 2014 tog han hem ytterligare sex medaljer och ikväll blev det dags att möta den legendariska Dean Lister.

Lister är en stor, stark och tung brottare som de flesta har problem att hantera men hans image som oslagbar fick sig en törn då han för första gången gick på en förlust via submission i en match mot catchwrestling-stjärnan Josh Barnett under senaste upplagan av Metamoris förra året. Han förlorade även sitt första möte mot Cornelius själv förförra året under ADCC 2013, den gången på poäng. Annars har han plöjt igenom en lång lista av några av grapplingvärldens största namn med ett resultat på totalt 20 vinster mot sju förluster – de flesta vinster via avslut.

Det blev en spännande match och videon från den ser du ovan.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer