Nyhet

Randy Couture: ”Det är löjligt att boka Gina Carano vs Ronda Rousey direkt”

Randy ”The Natural” Couture hoppas att Gina Carano, om hon nu signar, får gott om tid på sig att komma in i fightingen igen och bli varm i kläderna innan hon bokas för titel-match mot Ronda Rousey.

UFCs president Dana White har tidigare gått ut och sagt att om han lyckas signa Carano så skulle hon få gå titelmatch mot Rousey på en gång.

Carano har inte tävlat i MMA på fem år. Couture tycker att det är en bra matchning men han tror det skulle bli en bättre och mer underhållande match om ”Conviction” Carano får tid på sig att komma i form.

Couture:

Jag har inte haft någon chans att prata med Gina och hon har inte heller sökt upp mig. Jag tycker hon är lika kapabel som alla övriga fighters jag har haft omkring mig. Tekniskt sett är det en väldigt intressant matchning, hon är en väldigt, väldigt bra striker. Vi har inte sett Ronda Rousey möta en riktigt bra striker som Gina Carano än. Om Gina har en akilleshäl så är det grapplingen. Så, min förhoppning är att de låter henne komma ifatt med saker och ting, komma i form och få jobbat med grapplingen. Därefter vore det en grym match.

Gina har mycket mer att förlora än att vinna på att gå rakt in i en titelmatch efter att ha varit borta i fem år.

Couture, som är före detta UFC mästare i light heavyweight och heavyweight, tränade Carano när hon var Strikeforce mästarinna och kvinnlig MMAs ansikte utåt. Han vill se henne få en ärlig chans om hon signar med UFC.

Couture:

Ur ett business perspektiv, absolut, Zuffa och UFC skulle tjäna massor med pengar på den matchen, oavsett om Gina får tid på sig att förbereda sig eller inte, det är inte det det är frågan om. Jag tycker det är en grym match. Under lång tid var Gina Carano MMAns drottning. Hon var precis det som Ronda Rousey är för MMA nu. Att se de två mötas vore en fantastisk match ur ett business perspektiv. Min lojalitet och mitt engagemang ligger såklart hos Gina Carano, och jag hoppas hon får en ärlig chans, att hon får möjlighet att hinn ifatt och att hon får ett par matcher under bältet först.

Samtalen mellan UFC och Carano har avtagit något så just nu verkar det inte aktuellt med en titelmatch mellan Carano och Rousey.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer