Nyhet

Dominick Cruz inför matchen mot Takeya Mizugaki: ”Jag maxar på allt”

Den för detta UFC bantamweight mästaren Dominick Cruz (19-1 MMA, 2-0 UFC) har inte gått match på nästan tre år men på UFC 178 är det äntligen dags för comeback.

Cruz möter den sjätte rankade Takeya Mizugaki (20-7-2) på UFC 178 den 27 september och Mizugaki är till skillnad från Cruz varm i kläderna. Mizugaki har fem raka vinster i ryggen och den senaste vinsten är mot Francisco Rivera som han mötte i maj.

Å andra sidan ska man inte glömma att Cruz har tio rakar vinster och bara en förlust, vilken är mot Urijah Faber på WEC 26. Cruz är känd för sin oortodoxa och oförutsägbara stil. Han har bra fotarbete och rörelse vilket han utnyttjar när han vill in och slå sina motståndare och sedan snabbt komma ut igen utanför motståndarens räckvidd. Cruz är snabb, allsidig och mixar upp sin striking med nedtagningar.

Den 27 september får vi veta om ”The Dominator” Cruz tar vid där han slutade.

Om han får gå direkt på titelmatch om han vinner mot Mizugaki är det ingen som vet. Det beror förmodligen en del på hur han ser ut. TJ Dillashaw har bältet för närvarande och kommer försvara det mot Renan Barao den 30 augusti på UFC 177.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer