Nyhet

Rykte: Chael Sonnen skall möta Andre Galvao på Metamoris 4

Enligt ännu obekräftade rykten skall Chael ”The American Gangster” Sonnen möta ingen mindre än Andre Galvao på Metamoris 4 som går i Los Angeles den 9 augusti

Sonnen som har dragit sig tillbaka från professionell MMA efter att ha visat positivt vid ett oplanerat dopingtest, brottades i många år innan han började med MMA och ansågs vara en av de starkaste brottarna I UFC. Sonnen har dock förlorat på submission inte mindre än åtta gånger under sin karriär och det kommer troligen att bli hett om öronen för honom om ryktet nu stämmer.

Galvao har tredje dan svart bälte i brazilian jiu-jitsu. Han har tävlat flera gånger i ADCC och vann både sin egen viktklass och absoluten 2011. Han besegrade Braulio Estima på submission i en superfight i samma organisation 2013. Inom Brazilian jiu-jitsu har Galvao tagit VM-guld 7 gånger och stått överst på pallen 11 gånger i Pan-Am.

Metamoris som skapades av Ralek Gracie 2012, fokuserar på superfights i submission wrestling och matcherna går över en tjugominuters rond. Det finns inga poäng utan det är endast submission som gäller. Många topputövare från UFC och andra organisationer har gått match i Metamoris tex: Roger Gracie, Dean Lister, Brendan Schaub och Eddie Bravo. Enligt uppgift skall organisationen offentliggöra fightcard för Metamoris 4 nu på måndag den 23 juni.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer