Nyhet

Malick Bah: ”Jag är redo”

Nu är det endast en dag kvar tills World Fighters United drar igång och en av lördagens toppmatcher går mellan Malick Bah från STT och Julian Bengtsen från Siam Athlete Nation från Danmark.

Malick ersätter Hamza Bougamza från Rinkeby Muay Thai som blev skadad under VM i Malaysia och blev tvungen att ställa in matchen. Malick och Julian möts i -58,97 kg och kämpar om titeln WMC Scandinavian Champion.

Fightermag fick chansen att ställa några frågor till Malick som bokstavligt talat är hungrig för fight!

Hur känns det inför matchen?

– Jag känner mig i bra form inför matchen och är framförallt hungrig på att gå upp i ringen igen.

Hur har träningen gått?

– Jag har haft ett bra träningsupplägg inför denna matchen. Det känns riktigt bra och jag har fått mycket hjälp av mina tränare Tiho och Yassir och resten av gänget på STT. Jag har tränat 2 hårda pass/dag 5-6 dagar i veckan. På mina vilodagar har jag varit på Hypoxi-Göteborg och fått hjälp med min återhämtning. Jag känner mig redo.

Vad vet du om din motståndare?

– Jag möter en dansk som heter Julian Bengtsen. Jag känner honom sedan tidigare och vet att han är en teknisk fighter. Precis som jag själv så gillar han att kriga

Hur tror du matchen går?

– Utan att tappa respekten för min motståndare kan jag bestämt säga att jag kommer att vinna. Det blir garanterat en stenhård match. Jag förväntar mig inget annat på den här nivån. Min motståndare vill ju samma sak men jag kommer att vinna. Tror jag något annat bör jag ju inte ställa upp haha!

Vad kommer härnäst?

– Efter matchen skall jag vila 2-3 veckor och bara hålla igång min kondition. Förhoppningsvis åker jag till Thailand i mitten av juli för att träna tillsammans med andra fighters från Fight Club Kuwait.

Vad skall du göra i sommar?

Semester med familjen, träna, träna och träna.

World Fighters United är ett event med 120 internationella världsbrottare samt 40 muay thai fighters i toppklass som hålls i Erikdalshallen, Stockholm under två dagar; 6-7 juni 2014. Eventet har godkänts av FILA och är ett samarbete mellan Stockholms brottningsförbund och Slagskeppet Muay Thai.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer