Glory 17 – två galor i en

Glory som satsar hårt på att fylla tomrummet efter K-1 organisationens kollaps har valt att marknadsföra sitt nästa evenemang som två olika galor, men de går direkt efter varandra och på samma pay per view. Glory 17: Los Angeles kommer att bestå av en 4-manna-turnerning i fjädervikt. Dessutom går den smått legendariske veteranen Mirko ”CroCop” …

Glory som satsar hårt på att fylla tomrummet efter K-1 organisationens kollaps har valt att marknadsföra sitt nästa evenemang som två olika galor, men de går direkt efter varandra och på samma pay per view.

Glory 17: Los Angeles kommer att bestå av en 4-manna-turnerning i fjädervikt. Dessutom går den smått legendariske veteranen Mirko ”CroCop” Filipovic sin första kickboxningsmatch på amerikansk mark.

Därefter kommer Glory: Last Man Standing dra igång med sin 8-mannaturnering om mellanviktsbältet med ett spektakulärt fightcard där följande fighters är annonserade;

Joe Schilling (16-5-0), hemmafightern är en erfaren thaiboxare som har hållit flertal världsmästarbälten i sin karriär och även är Glorys första bälteshållare i mellanvikt.

Wayne Barrett (4-0-0), trots ett relativt platt record i förhållande till övriga i startfältet så är han en mycket erfaren amatörboxare, karatefighter och thaiboxare. Han gjorde sin proffsdebut förra året och har gått alla sina proffsmatcher utom en under Glory. En potentiell rematch mellan Schilling och Barrett efter Barretts skrällvinst i fighten dem emellan förra året är något inget fightfan vill missa.

Simon Marcus (39-0-1), med 40 macther varav 39 vinster är detta en kanadensisk Glorydebutant vars record pratar för sig självt. Marcus har tidigare vinster mot Levin, Schilling och Verlinden utöver andra högprofilsvinster och flertaliga världsmästarbälten över hela världen.

Alex Pereira (13-1-0), den långe brasilianaren och före detta professionella boxaren Pereira kommer nyligen från en vinst i contender-turneringen Glory 14: Zagreb i mellanvikt där han bland annat knockade Dustin Jacoby.

Artem Levin (47-4-1), rankad nr 1 i världen har ryssen varit den okrönta kungen av viktklassen sedan länge. Den meriterade thaiboxaren var favorit att vinna Glory 10-turneringen förra året men förlorade mot Joe Schilling.

Bogdan Stoica (38-5-0), rumänen Stoica har tillsammans med sin bror Andrei Stoica, tillika Gloryfighter, tjänat ihop ett ansenligt rykte på den rumänska kickboxningsscenen. Stoica har krut i näven och en förmåga att avsluta matcher vilket bäddar för en bra uppvisning i hans Glorydebut.

Filip Verlinden (41-11-1), belgaren och veteranen Verlinden har fightats i den absoluta toppen ett bra tag nu och har bland annat gått tiden ut mot namnstarka fighters som Tyrone Spong, Danyo Ilunga och Remy Bonjasky. Han har nyligen, likt Gökhan Saki, droppat ner en viktklass till mellanvikt och det återstår att se hur han kommer att anpassa sig till sin nya viktklass.

Melvin Manhoef (37-11-0), veteranen Manhoef är ett namn man omöjligt kan ha missat om man har följt fighting en längre tid. Han har tävlat för K-1, Strikeforce, Cage Warriors och på många andra galor. Han har fightats flitigt i både MMA och kickboxning och är känd för sin otroliga kraft där han bland annat knockade notoriskt svårknockade Mark Hunt på bara 18 sekunder 2008.

Utöver turneringen kommer Daniel Ghita och Rico Verhoeven att gå en match om Glorys tungviktsbälte och Marc De Bonte kommer att försvara sitt welterviktsbälte mot Joe Valtellini.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer