Nyhet

Resultat Muay Thai Arena 4

Resultat från Muay Thai Arena 4 i Göteborg. Det blev en afton med många avslut. Två av tio matcher gick tiden ut.

Det blev en afton med mycket thaiboxning. På dagen avverkades FMT Open med D och C-klassmatcher i fokus och på kvällen var det dags för Muay Thai Arena 4 med B-klass matcher rätt igenom.

Värmen i hallen gjorde sig påmind, påminde om en autentisk värme som om det hade kunnat vara i Thailand. I lokalerna och i omklädningsrummen spred sig den välbekanta doften av liniment. Smällar från mittlarna dånade i korridorerna när fighters gjorde sig redo och värmde upp en sista gång inför sin kommande match. Allt ackompanjerat till den traditionella thaimusiken på matcherna.

Kvällens första match mellan Filip Waldt och Alexander Johannesson var en riktig godbit. Bägge visade på fin thaiteknik och timing och bjöd verkligen upp till kamp. Waldt hade med sig sin hejarklack som hade gjort en egen banderoll kvällen till ära. Waldt hade förberett sig i Thailand inför denna matchen och Johannesson hade varit och tränat i Hollland vilket återspeglades på deras respektive thaistil. Waldt satte ett bra knä i matchens inledning men sedan såg det ut som om Alexander Johannesson som med ett rörligare fotarbete och snabba reaktioner och fina slag och sparkkombinationer var den som hade ett litet försprång. I den tredje ronden fick dock Waldt fäste, inte bara en utan två gånger med ett knä i magen och matchen var obarmhärtigt över. Vinnare Wendt på RSC.

Luis Tavares och Saman Ahanin gick lös på varandra i fem ronder. Ahanin hade publiken med sig i denna match och det var inledningsvis en relativt jämn match som böljade fram och tillbaka. I den 5 ronden hände en olycka som satte stopp för matchen. Bägge fighters förr in i repen och Ahanin fastnade med sin arm och det såg ut som om han dragit till något ligament i axeln eller att den eventuellt hoppade ur led. Hursomhelst räknade domaren ut Ahanin då han inte kunde fortsätta fightas.

Joakim Hägg Vs. Nick Mansell blev en bra match där Hägg låg steget före lite grand hela tiden. Det gick till domslut och vinst till Hägg som var den bättre av dem denna kväll.

Andre da Silva Vs Tobias Jansson blev match som var tämligen enformig, där Silva sökte clinch och fasthållning för att undvika clinchen och knäna. Dock kom avslutet 1 rond 3. Vinst till Tobias Jansson.

Waldermar Fell chocköppnade i första ronden och sänkte hemmafavoriten Billy Bengtsson. Fell hade fina händer och Bengtsson var väl medveten om detta och hittade sin distans mer och mer under matchen. Det blev många fina sparkar över armarna och Fell mattades av mer och mer. Även arbetet med knäna fällde en avgörande roll. Fell ville inte komma ut till den 5:e ronden efter att Bengtsson tagit över matchen helt från och med den andra ronden. Vinnare Bengtsson på uppgivet.

Linda Åhlström hade en tuff dag på jobbet när hon mötte Ewelina Wikner. Åhlström fightades ensidigt och glimtade ibland men Wikner med en längre räckvidd och bättre variation var minst ett nummer för stort denna dag. Matchen kunde ha stoppats redan i den andra ronden men Åhlström hängde med och krigade till den tredje ronden och när stoppet kom var det en befrielse för såväl henne som publiken.

Alexander Bolgert hade inget att sätta emot i matchen mot 40-åriga knäspecialisten Mathieu Imbert. Bolgert vek sig dubbelt fler gånger och skyddade sig med armen i halvstående fosterställning, tillräckligt för att stå på benen men inte för att domaren skulle bryta. En ensidig match och stoppet kom en minut in i den andra ronden då Bolgert hade fått nog.

Sebastian Ung hoppade in på kort varsel och Helder Carvalho från Portugal stod för motståndet. Portugisen fightades taktisk och Ung fick inte utrymme för sina tekniker. Poängförslust för svensken efter full tid som jag dock hade velat se mer förberedd nästa gång.

Christopher Medel mot Fredrik Björnander såg på förhand att bli en intressant historia. Björnander pressar motståndaren och Medel rörde på sig och visade fin defensiv thaiboxning. Lite avvaktande i första ronden med en liten fördel till Björnander som satte fler rena träffar. I andra ronden så ökar Björnander pressen och med en överhandshöger sänker han Medel som faller ner med ryggen mot repen. I samma stund som han faller knäar Björnander och träffar en redan medvetslös Medel. Domaren ger räkning och Medel kommer upp. Medels coach väljer att stoppa matchen där för att skydda sin fighter. Han anser att knät mot huvudet varit regelvidrigt och att det var en ful eftersläng. En protest blev inlämnad och kommer behandlas av förbundet av oberoende domare.

Världsmästare mot Världsmästare i sista matchen. Ebru Siner från Tyskland mötte hemmahoppet Elina Nilsson. Redan tidigt i matchen visade sig klass-skillnaden. Siner hade inte mycket att sätta emot. Framförallt var det knäna som fällde avgörandet i matchen. Siner föll mer eller mindre frivilligt flera gånger för att få vila sig lite och det hela såg mycket komiskt ut. Nilsson fick order från sin coach att backa och låta Siner komma ut på mattan för att hon inte skulle kunna falla mot repen av slag sparkar och knän vilket lyckades. Nilsson hade ett massivt övertag hela matchen och vann helt ohotad med bra boxning, kroppslag och sparkar samt pådrivande knän, och domaren bröt helt korrekt i den fjärde ronden, ren och skär utklassning.

Muay Thai Arena 4

Filip Waldt
Filip Waldt
Gbg Muay Thai
Sweden
Versus

-60 kg
Alexander Johannesson
Fighter Muay Thai
Sweden
Alexander Johannesson
Vinnare: Filip WaldtRSC Knee to body Tid: 1:40 R3
Luis Tavares
Luis Tavares
Dinamite Team
Portugal
Versus

-81 kg
Saman Ahanin
Fighter Muay Thai
Sweden
Saman Ahanin
Vinnare: Luis Tavarespå TKO Injury Tid: 0:50 R5
Joakim Hägg
Joakim Hägg
Gbg Muay Thai
Sweden
Versus

-75 kg
Nick Mansell
Karlskrona Muay Thai
Sweden
Nick Mansell
Vinnare: Joakim Häggpå domslut (3-0)
André da Silva
André da Silva
Dinamite Team
Portugal
Versus

-67 kg
Tobias Jansson
Fighter Muay Thai
Sweden
Tobias Jansson
Vinnare: Tobias Janssonpå KO Tid: 0:51 R3
Waldemar Fell
Waldemar Fell
ISKA Germany
Germany
Versus

-63,5 kg
Billy Bengtsson
Fighter Muay Thai
Sweden
Billy Bengtsson
Vinnare: Billy BengtssonRetired Tid: R4
Linda Åhlström
Linda Åhlström
Gbg Muay Thai
Sweden
Versus

-55,5 kg
Evelina Wikner
Fighter Muay Thai
Sweden
Evelina Wikner
Vinnare: Evelina WiknerRSC Outclass Tid: 1:55 R3
Alexander Bolgert
Alexander Bolgert
ISKA Germany
Germany
Versus

-65 kg
Mathieu Imbert
Fighter Muay Thai
Sweden
Mathieu Imbert
Vinnare: Mathieu ImbertRSC Knee to body Tid: 1:07 R2
Helder Carvalho
Helder Carvalho
Dinamite Team
Portugal
Versus

-75 kg
Sebastian Ung
Muay Thai Champions
Sweden
Sebastian Ung
Vinnare: Helder Carvalhopå domslut (3-0)
Christopher Medel
Christopher Medel
Fighters Lab
Norway
Versus

-67 kg
Fredrik Björnander
Fighter Muay Thai
Sweden
Fredrik Björnander
Vinnare: Fredrik BjörnanderRetired Tid: 1:01 R2
Ebru Siner
Ebru Siner
ISKA Germany
Germany
Versus

-73 kg
Elina Nilsson
Fighter Muay Thai
Sweden
Elina Nilsson
Vinnare: Elina NilssonRSC Outclass Tid: 1:28 R4
Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer