Nyhet

Boxning: Topp 10 i Tungvikt!

Tungvikten i världen är rätt intressant just nu. Efter att Vitali Klitschko drog sig tillbaka och lämnade WBC titeln vakant, och med WBA titeln vakant, så har många ögon nu riktats mot de åtråvärda titlarna. Vi listar topp 10 på världsrankingen i den tyngsta av alla klasser. Regerande ”Super” WBA, WBO, IBF och IBO Champion: …

Regerande ”Super” WBA, WBO, IBF och IBO Champion:
Wladimir Klitschko

  1. Bermane Stiverne Kanada
  2. Chris Arreola U.S.A
  3. Deontay Wilder U.S.A
  4. Bryant Jennings U.S.A
  5. Mike Perez Ireland/Kuba
  6. Manuel Charr Libanon/Syrien
  7. Derek Chisora Storbritannien
  8. Tyson Fury Storbritannien
  9. Tomasz Adamek Polen
  10. Odlanier Solis Kuba

Kuba har alltså två toppboxare, Storbritannien två och U.S.A leder mängdligan med tre i den absoluta världstoppen. Dock kan den diskuteras då Deontay Wilder inte slagit någon av vikt och inte heller Jennings som har matchats försiktigt. Chris Arreola däremot är väl värd sin plats då han gått distansen med Vitali Klitschko, Tomasz Adamek och slagit tuffa fighters som Travis Walker och Seth Mitchell.

Derek Chisora har verkligen lyft sin karriär och har bevisat i sina senaste matcher att han platsar i listan. En vinst över Malik Scott satte igång smedjan på allvar och Del Boy ångar sig fram den hårda vägen. Mike Perez har haft en tuff tid sedan sin match mot Magomed Abdusalamov, där den senare ådrog sig en svår hjärnskada. Perez har han inte varit densamme, men fortfarande obesegrad även om han inte gav samma performance i sin förra match mot Carlos Takam. The Rebel är ändå värd att vara där.

Den svåraste att bedöma är Tyson Fury, hans största vinst har varit mot Kevin Johnson som är en eminent herre. Men han såg inte bra ut mot Steve Cunningham och har varit ojämn i sina matcher mot mindre bra motstånd. Han är stor och tuff, men om han platsar på plats åtta är tveksamt. Skulle nog placerat honom på tionde plats istället.

Bermane Stiverne platsar på listan men inte som nummer ett. Hans största vinst har varit mot Chris Arreola, men matchen innan det så mötte han en boxare som hade 13-10-3 och det är inte rätt facit för plats nummer 1. Första platsen skulle jag i så fall gett till Manuel Charr som är klockren på listan. Hans enda förlust har varit mot den store Vitali Klitschko men sedan så har han mött många bra fighters och gått tuffa matcher. Charr är värd sin plats och mer!

Håll ögonen öppna för fler listor och tankar kring ranking!

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer