Nyhet

Boxning: Otto Wallin vinner sin femte raka!

David Prices motståndare klarade sig inte förbi läkarundersökningen och Ottos motstånd, Istvan Ruzsinsky, gick upp ett steg för att möta engelsmannen. Otto fick istället möta en annan Ungrare, Ferenc Zsalek vilken han vann över på poäng.

Otto Wallin är nu obesegrad som proffs med 5 vinster. Det märks att Sauerland ser ett stort publikvärde och framtid i den unge tungviktaren som fått gå som undercard på stora galor, trots att debuten ligger så nära. Ett förtroende som Wallin levererar på.

Sauerland tar det ändå i bra takt med Otto Wallin, han får möta rätt motstånd i rätt tid. Dock så var tanken att han nu skulle kliva upp i motståndsklass med Ruzsinsky, men eftersom Prices motstånd var sjuk så var det en bättre alternativ för Price än att möta en boxare på lägre nivå. Price knockade sin motståndare med sina två första slag och det visar att även Price behöver bättre motstånd, men så är det i showbiz, det går inte att ställa in.

Otto Wallin ser mer och mer tränad ut och han vägde in på 99,4 kg. Det är en skillnad från när han signades som proffs då han vägde 104 kg. Den hårda träningen och tränarbytet till Joey Gamache verkar göra Sundsvallssonen gott och han kliver framåt i karriären för varje match.

Tysk press sågar galan i allmänhet, då de tycker att motståndet var för undermåligt för många av boxarna men de anser även att Otto Wallin har en lysande framtid inom sporten. Sportschau.de skriver att ”Wallin kommer bli en av de stora inom den främsta klassen”. Ett trevligt betyg för svensken.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer