Nyhet

Nya regler för svensk thaiboxning

Kampsportsdelegationen beslutade den 16 december 2013, om ett nytt tillstånd för SMTF:s tävlingsverksamhet. Förbundet har fått ett tillsvidaretillstånd på både IFMA och B-D klass. Rondtiden i IFMA har ändrats till 3 x 3 minuter för att överensstämma med de internationella reglerna. Dessa nya regler tillämpades redan på SM-kvalen. Dessutom tilläts 10 oz handskar i samtliga klasser och viktklasser.

”Vi behöver nu alltså inte ansöka om nya tillstånd för dessa klasser i annat fall än om det skall ske någon regeländring. Detta är ett viktigt steg i förbundet framtida planering av verksamheten.”, skriver ordförande Daniel Norrgård på förbundets hemsida.

Beslut om det nya tillståndet kan du läsa här: 216-6832-2013 Beslut

Gällande regelverk (version 1.6), kan du läsa här: SMTF-REGLER-ver_ 1_6-131216

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer