Alexander Gustafsson om sitt mörka förflutna

Alexander Gustafsson ger en exklusiv intervju med Expressen om sitt mörka förflutna och pratar om hur han som ung hamnade i fel umgänge och negativa beteenden trots ett tryggt hem och bra familj, vilket resulterade i flera misshandelsdomar och fängelse. Det är något han idag skäms över och han vill lämna det bakom sig. ”MMA. När jag började med det så vände allt.”, berättar han i intervjun.

Gustafsson växte upp i Arboga och i ungdomsåren hamnade han i fel sällskap och fick sin första misshandelsdom som 15-åring. Åren 2002-2006 åker han på flera misshandelsdomar men flyttar från Arboga till Göteborg och börjar träna MMA. Det visar sig att Gustafsson hittar något han verkligen brinner för och vill satsa på. Ett år senare går han sin första proffsmatch i Finland. Och därefter har han radat upp vinster och tävlar idag i UFC med ett record på 17 matche 15 vinster och två förluster.

Om den turbulenta tiden i Arboga säger Gustafsson:

”Det var vissa omständigheter när jag växte upp. Det var mycket grupperingar och det var slagsmål på stan. Det pågick i några år, sen flyttade jag därifrån. Från Arboga till Göteborg. För att komma bort från allt det där.”

Om tiden i fängelset berättar Gustafsson för Expressen:

”Det var hårt. Jag var ung, jag var dum. Jag lämnade ett tryggt hem för en helt otrygg tillvaro”

Inför mötet mot Jimi Manuwa den 8 mars så säger Gustafsson att det kommer att bli hans tuffaste match hitintills, trots att Manuwa inte är topp-10 rankad.

”Han är tuff! Jag ser det som min tuffaste match hittills, faktiskt. För han är väldigt lik mig. Men… Han är en Alexander Gustafsson, fast för två år sen, säger ”The Mauler” och ler. Jag planerar att avsluta den här matchen.”

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer