Nyhet

Corassani: ”Det var det värsta jävla känslan jag någonsin känt i mitt liv”

Kritiken mot den svenska UFC-fightern Hamid Corassani blossade upp efter senaste matchen. Fansen ansåg att han hade spelat utslagen och kommenterade på sociala media. Corassani reagerar på kritiken och berättar om hur han upplevde händelsen.

MMA Junkie har gjort en telefon intervju med Hamid Corassani några dagar efter matchen som resulterade i hjärnskakning och en bruten näsa på 5 ställen.

”Det var det värsta jävla känsla jag någonsin känt i mitt liv”, säger Corassani till MMAJunkie.

Corassani (12-3 MMA) vann på diskvalificering efter ett otillåtet knä, 25 sekunder in i matchen mot Maximo Blanco. Han var förberedd på en anstormning i början av matchen.

”Jag visste att det de första två minuterna av matchen skulle bli tuff. Jag var beredd mentalt, fysiskt, andligt, eftersom vi visste att han skulle komma anstormande. Planen var att reda ut stormen och därefter försöka slå ut honom.”

”Jag minns att han tog ner mig och att jag kom snabbt tillbaka upp på knäna. Jag minns att det enda jag tänkte var att skydda mina revben, att skydda min kropp. Om han hade släppt mig för att slå, så skulle jag ställa mig upp . Men eftersom han höll ner mig, försvarade jag knät mot kroppen. Därefter kommer jag inte ihåg något förrän från omklädningsrummet. Det var som om någon hällde över mig kallt vatten, och jag tänkte Var är jag nu ?”

Direkt efter matchen minns Corassani att han trodde han hade förlorat på knockout.

”Jag kunde inte riktigt se något. Det kändes som om jag var under vattnet på något sätt . Doktorn kom in och tryckte på min näsa , och jag försökte bara få bort hans händer. Jag antog att jag hade precis blivit utslagen. Jag visste ärligt talat inte om vad som pågick.”

”Du vet när du var tonåring och hade alldeles för mycket att dricka ? Det upplevdes som det. Du vet inte vad som händer. Du tror att du är på en annan planet . Nästa sak jag minns, jag sitter i omklädningsrummet och någon kommer fram till mig och ger mig två checkar. Sen tror jag att jag började prata om skatter eller något. Det var så overkligt.”

Corassanis kritiker tog genast tillfället i akt på sociala medier och anklaga honom för att fejka sin status för att vinna matchen på diskvalificering. Han kan förstå kritiken, men skrattar åt anklagelserna.

”Det är så det kan uppfattas, men det är inte så det verkligen var. Jag har aldrig sagt att jag inte kunde fortsätta. Jag tror inte att någon någonsin ens frågade mig det. Jag visste inte ens att jag var i en bur vid den punkten.”

”Jag läser inte så många kommentarer, men jag har Twitter och jag såg att folk postade en massa bullshit. Men jag förstår folk . När du inte är där, så kan man inte förstå det. Jag är inte arg på dem. De går till en tae bo-klass eller cardio kickboxning och tror att det är vad vi gör i buren. När du ser det på TV, så är det en sak. När du är där inne och känner det, det är något helt annat.”

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer