Nyhet

Krönika: Årets största utmaning närmar sig

Julhelgen. Alla proffsbantares skräck! Folk sliter som djur för att inte äta allt som står på bordet.

Hur GÖR vi här då? Hur går vi INTE upp flera kilon över julhelgen? Går det att njuta utan att frossa? Kan vi hålla oss eller handlar det om ”Damage controll” och sen ta hand om skiten efter helgerna?

Jag tänkte att vi skulle börja med att vända på det. Jag skall locka upp en annan tanke hos er.

Hur bra mår ni efter julskinkan, julmusten, köttbullarna, vörtbrödet, julmusten igen, syltan, rödbetssalladen, mimosasalladen, prinskorvarna, godiset, kaffet, godiset igen, knäcken, glöggen, kaffet och 8 bitar ur Aladdin-asken?
Och så försöker ni komma ihåg vad ni sa till alla förra året.

”-ALDRIG IGEN…”

Börja med att hålla det i huvudet så kommer ni klara er långt.

Sen kan ni börja fundera på varför ni behöver ha massa mer godsaker och sådant hemma bara för att det är helger PÅ GÅNG. Kan det vara så att det räcker med att handla precis så mycket man planerar äta? Och inte hela affären på samma gång? Och precis när det behövs?

Att ha grejerna hemma kommer bara vara besvärligt för er. Ni kommer få svårt med disciplinen och ni kommer motivera er med att ”det är bara jul en gång om året” och så äter ni. Men nu var det inte ”släpp alla spärrar” som var utmaningen utan att ha kvar kontrollen och faktiskt äta nästan som vanligt.

Det är inte jättesvårt. Ni behöver däremot ta ett beslut som kan vara svårt och sen hålla er till det beslutet som kommer vara ännu svårare. Ni behöver ta beslut om att begränsa er och ni behöver även ta beslut om vilka dagar som skall vara ”ätardagar”. Verkar det bli 3-4 st på kort tid så kan det vara läge att ta beslutet att inte äta sig vrålmätt utan bara litegrann av det du blir bjuden eller behöver äta.
Det kommer inte bli en sämre jul för att ni inte äter er spymätta varje dag.

Sen är det ju såhär också att kroppen MÅSTE inte vara helt stilla bara för att man är ledig från jobbet eller för att det är julhelg. Det GÅR faktiskt att träna, jogga eller promenera trots att det är storhelg.

Ni kommer inte att dö.
Jag lovar.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer