Nyhet

Jon Jones går i pension vid 30

Jon Jones planerar att gå i pension vid 30 års ålder. Han vill inte som så många andra fighters vara kvar för länge för sitt eget bästa. Han vill sluta när han är på topp och han fortfarande har hälsan i behåll.

Jones (19-1-0), 26 år, tror att han kommer att nå sina mål inom de närmaste fyra åren , därefter kommer han att gå i pension och lägga handskarna på hyllan för gott.

Jones som troligtvis fortfarande kommer anses vara världens bästa fighter eller en av världensb ästa fighters vid 30, tror att om han fortsätter så skulle det endast fläcka hans rykte .

— Jag vill lämna ett arv, med hälsan i behåll, sade Jones till MMAJunkie. Jag vill lämna på topp.

Han säger samtidigt att han redan idag skulle kunna lämna sporten som sett till att han är ekonomiskt trygg för framtiden.

Jones gjorde sin UFC-debut 2008, vilket innebär att han vid 30 års ålder skulle ha tillbringat nästan nio år av sitt liv som en av världens bästa fighters i UFC.

— Jag har lite mer att bevisa , men jag har också visat en hel del redan och det finns ingen anledning att göra det efter 30, sade Jones . Jag tror att jag är en tillräckligt smart kille för att kunna göra en massa andra saker.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer