Nyhet

Bielkheden skadad – Danny Mitchell tar matchen mot Besam Yousef

Göteborgs just nu hetaste MMA stjärna Besam Yousef får ny motståndare då David Bielkheden är skadad. Danny Mitchell tar matchen på kort varsel och möter Frölundabon på Superior Challenge 9 – Göteborg den 23 november på Scandinavium.

Nyligen meddelade David Bielkheden att han skadat foten allvarligt och därmed blir tvungen att ställa in. Skadan uppkom i samband med ett träningsläger i USA. Efter ett antal läkarbesök och röntgenfotograferingar vid flera olika tillfällen visade det sig att David inte kan tävla. Om han tävlar riskerar han att foten går av vilket i sin tur kan leda till en permanent skada och att han aldrig mer kan tävla.

Besam vägde 82 kg när han meddelades om situationen och Papy Abedi presenterades som ny motståndare. Papy accepterade matchen på kort varsel men meddelade att han inte kommer att kunna komma under mellanvikt på så kort tid, vilket är förståeligt. Yousef accepterade matchen och överenskommen vikt blev -83 kg. Tyvärr godkände inte Makambos team matchen i sista sekund och Superior fick börja leta nya alternativ. Samma dag presenterades motståndarförslagen Danny Mitchell, Eduardo Pamplona, Matt Veach, Zorobabel Moreira, Bristol Marunde, Vitor Pinto, Clay French, Gleristone Santos, Brock Larson, Paul Daley, Reza Madadi, Kai Puolakka, Juho Valamaa etc. Av olika anledningar föll de flesta bort och tillslut bestämdes Danny Mitchell som ny ersättare till David Bielkheden. Överenskommen vikt för matchen är -80kg. Danny Mitchell är 13-4-1 och har 4 vinster på de 5 senaste matcherna.

Danny fick nyligen en match inställd och var därför redo och i form för att tävla när han fick förfrågan. Engelsmannen tävlar flitigt inom MMA, Kickboxning och Boxning. Senast vi såg honom var på Superior Challenge 6 – Lion’s Den där han besegrade Nico Musoke via Armbar två minuter in i andra ronden.

— Jag blev riktigt orolig för David när hans fystränare Boris meddelade hur allvarligt Davids skada är. David ville verkligen gå matchen trots skada så de tittade på alternativ med tejpning m.m. men den andra röntgenfotograferingen visade att skadan var mycket allvarligare än de först trott. Det är aldrig värt att få men resten av livet och riskera att aldrig kunna gå match igen. Nu dock vet vi att David kommer att bli helt återställd men att han har lång väg av rehabilitering framför sig. Våra atleters hälsa och säkerhet är vår främsta prioritet så vi hoppas att vi kan se denna match på nästa eller efterkommande Superior Challenge galor. Den senaste tiden har varit väldigt tuff för Besam som varit förberedd att möta David och får nu med endast några dagars varsel ställa om sig till att möta Danny, men Besam är tuff och tar det med en klackspark, säger Babak Aghavali, VD på Superior Group International.

-– Jag är ledsen att jag måste ställa in fighten då jag var laddad och väl förberedd på att gå match på lördag på Superior Challenge 9 – Göteborg på Scandinavium mot Besam. Jag har redan laddat om och behandlar och rehabar foten var och varannan dag. Till alla fans/vänner som tagit ledigt från jobb, fixat med barnvakt osv… jag är jätte ledsen åter igen men tyvärr så händer det att man skadar sig när man håller på med elit idrott. Buster är snart tillbaka, starkare och snabbare än någonsin på nästa Superior Challenge gala, David Bielkheden.

Fight Card Superior Challenge 9 – Gothenburg:

Sami Aziz vs Jens ”Little Evil” Pulver

Besam Yousef vs Danny Mitchell

Diego Gonzalez vs Anton Kuivanen

Matti Mäkelä vs Matteo Minonzio

Martin Akhtar vs Damien Pighiera

Yosef Ali Mohammad vs Duarte Fonseca

David Glasnovic vs Magnus Strandner

Per Franklin vs Emil Weber Meek

Simon Sköld vs Marc Gomez Sariol

Mohammed Abdallah vs Erik Carlsson

Linn Wennergren vs Angelica Babbi

Michel Ersoy vs Robin Gidlöv

Martin Halvorsen vs Dexter Dyall Wallin

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer