Vitor Belfort möter Dan Henderson på UFC Fight Night 32 i Brasilien

Henderson (29-10) besegrade Belfort (23-10) första gången de möttes på enhälligt domslut, men det är mer än sju år sedan. Nu möts de igen på lördag.

Bägge är i helt andra stadier i sin karriär och vad som helst kan hända i denna match.

I förhandstipsen tror många på Belfort i detta returmöte som går i lätt tungvikt. Belfort har blivit lovad en chans på titeln i mellanvikt mot vinnaren av Weidman vs Silva om han vinner mot Henderson.
Så mycket står på spel. En eventuell förlust för Henderson kan medföra slutet för hans karriär.

43-årige Dan Henderson är äldst bland UFC:s alla fighters och han påbörjade sin karriär 1997. Han är den ende fighter som hållit två titlar samtidigt, det var i Pride i mellanvikt och lätt tungvikt. Han har även varit Strikeforcemästare och det enda mästerskapsbältet Henderson saknar är det i UFC.

Henderson har en hög nedtagningsprocent och han har en farlig höger som sänkt många, inklusive Bisping fått känna på. Hans höger har i media kallats för ”the H-bomb”. Dock kommer Henderson från två förluster, bägge mot meriterat motstånd (Rashad Evens och Lyoto Machida), bägge matcherna på split decision vilket vittnar om att matcherna varit jämna. Så man kan aldrig räkna bort den 43-årige Henderson i dessa sammanhang.

Vitor Belfort är som pånyttfödd och har flest avslut i rond 1 UFC:s historia. Han har aldrig förlorat på hemmaplan (4-0) och han har en huvudspark som är farlig som visat sig vara framgångsrik i oktagonen. Belfort är en explosiv fighter och går in för att avsluta.

Så här ser du galan:

Main Card (C More Extreme, UFC.tv) klockan 02:00

Vitor Belfort vs. Dan Henderson
Cezar Ferreira vs. Daniel Sarafian
Rafael Cavalcante vs. Igor Pokrajac
Brandon Thatch vs. Paulo Thiago
Ryan LaFlare vs. Santiago Ponzinibbio
Rony Jason vs. Jeremy Stephens

Under card (Facebook, Youtube, UFC.tv) klockan 00:00

Godofredo Pepey vs. Sam Sicilia
Omari Akhmedov vs. Thiago Perpetuo
Justin Salas vs. Thiago Tavares
Daron Cruickshank vs. Adriano Martins
Jose Maria vs. Dustin Ortiz

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer