Nyhet

Danske Mikkel Parlo vidare i Bellators mellansviktturnering

Danske Mikkel Parlo, 23 år, besegrade amerikanen Jason Butcher, 28 år, på Bellator 102. Han dominerade matchen och är nu i final i en av världens främsta organisationer. Tävlingen ägde rum på Visalia Convention Center nära Fresno i Kalifornien. I den tidigare kvartsfinalen var Mikkel Parlo nederlagstippad mot Rogers, men det visade sig att Parlo hade …

Danske Mikkel Parlo, 23 år, besegrade amerikanen Jason Butcher, 28 år, på Bellator 102. Han dominerade matchen och är nu i final i en av världens främsta organisationer. Tävlingen ägde rum på Visalia Convention Center nära Fresno i Kalifornien.

I den tidigare kvartsfinalen var Mikkel Parlo nederlagstippad mot Rogers, men det visade sig att Parlo hade verktygen att besegra Rogers.

”Segern över Rogers var ett bevis på att jag kan matcha de bästa fighters i världen . Det har gett mig en hel del förtroende för mig själv , vilket jag naturligtvis tog med mig in i buren för att möta Jason Butcher.”

”Min form är så bra den kan vara , och mentalt börjar jag vänja mig vid all mediauppståndelse som omger galorna här ”, säger Mikkel Parlo.

Jason Butcher är obesegrad och markspecialist och ville ta matchen till marken. Parlo lyckades stoppa alla nedtagningar och vann matchen på enhälligt domslut.

I den andra semifinalen möttes Brennan Ward (8-1-0) och Joe Pacheco (6-1-0) där Ward satte en strypning i den andra ronden efter 2.41 och därmed är den som går till final där han möter danske Mikkel Parlo.

Mikkel Parlo går därmed till 11-1 i record och siktet är inställt på att ta hem finalen och de 100.000 dollar som vinsten skulle inbringa, förutom världsmästartiteln i mellanvikt i Bellator förstås.

Bellator 102 resultat:

MAIN CARD

Cheick Kongo besegrade Mark Godbeer via TKO (strikes) – Round 2, 2:04 – heavyweight tournament semifinals
Vinicius Queiroz besegrade Lavar Johnson på knockout (punch) – Round 1, 0:23 – heavyweight tournament semifinals
Anthony Leone besegrade Rafael ”Morcego” Silva på enhälligt domslut (30-27, 30-27, 30-27) – Summer Series bantamweight tournament final
Mikkel Parlo besegrade Jason Butcher på enhälligt domslut (30-27, 29-28, 29-28) – middleweight tournament semifinals
Brennan Ward besegrade Joe Pacheco på submission (guillotine choke) – Round 2, 2:41 – middleweight tournament semifinals

PRELIMINARY CARD

Scott Cleve besegrade Isaac DeJesus på TKO (slag) – Round 2, 3:14
Javy Ayala besegrade Thiago ”Big Monster” Santos på knockout (slag) – Round 1, 5:00
Brandon Girtz besegrade Poppies Martinez på submission (armbar) – Round 1, 1:20
Stephen Martinez besegrade Bryan Travers på technical submission (guillotine choke) – Round 1, 0:56
Cain Carrizosa besegrade Juan Quesada på submission (triangle choke) – Round 2, 4:51
Brandon Cash besegrade William Richey på TKO (utmattning) – Round 2, 5:00

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer