Nyhet

Sophia Nordenös dubbla VM-medaljer

Facit för Sophia Nordenö blev ett VM-guld i no-gi och därmed en plats på World Combat Games, samt ett VM-silver i gi-grappling. Därmed tog hon revanch från förra året då hon skadade sig i första matchen.

Stort grattis till VM-guldet! Berätta om årets VM!
– Detta året gick VM i Kanada och jag var grymt revanschsugen efter förra årets tragedi då jag luxerade acleden i första matchen. Tyvärr hade arrangörerna svårt med att få till ett bra flyt på tävlingen vilket bidrog till mycket väntetider för oss fighters.

Hur vann du dina matcher?
– Jag vann större delen av mina matcher på lås från guard, precis enligt gameplan, även om det var på håret ibland prestationen gav mig också en biljett till Ryssland och World Combat Games vilket är awsome!

Hur firade du VM-guldet?
– Firandet bestod av en gemensam middag med alla svenskar och ett glas vin till UFC, en lagom avslutning på två långa tävlingsdagar.

Det pratades om bra sammanhållning och teamkänsla, berätta om hur viktigt du tycker det är på ett mästerskap.
– Jag känner absolut att sammanhållningen har varit super och alla har stöttat varandra i med och motgång. Att vi hade med oss två engagerade coacher underlättade också massor då jag bara behövde fokusera på mina matchar medan Lisa och Omid styrde upp ALLT runt omkring.

Ditt samlade intrycket från VM?
– Sammanfattningsvis ett enastående VM prestationsmässigt från Sverige, med viss backning på arrangemanget som hade kunnat flyta på lite bättre.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer