Nyhet

Bielkheden vs Gonzales bjöd upp till kamp

Galan började med ett snabbt avslut i den första MMA-matchen. Fernando Gonzalez visade klass när han 45 sekunder in i första ronden satte en djup guillotine som tvingade Källgren att klappa ut. Michael Obin mot Benjamin Kalinovic blev en jämn uppgörelse över full tid där Kalinovic var den starkare och tog över mer och mer. …

Galan började med ett snabbt avslut i den första MMA-matchen. Fernando Gonzalez visade klass när han 45 sekunder in i första ronden satte en djup guillotine som tvingade Källgren att klappa ut.

Michael Obin mot Benjamin Kalinovic blev en jämn uppgörelse över full tid där Kalinovic var den starkare och tog över mer och mer. Kalinovic tog hem ett majoritetsdomslut och sa i intervjun efteråt att han siktar på titelmatch i någon organisation inom två år.

Nicolas Musoke mötte okände Ronny Alexander Landaeta som dock lyckades överraska många. I den först ronden har Musoke ett övertag och har back mount och jobbar med slag med en hand. Landaeta får ett poängavdrag för att ha hållit i repen på ett nedtagningsförsök. Ronden klart till Musoke.

I den andra ronden skakar Landaeta Musoke som blir träffad och blir groggy. Musoke väljer att sätta sig på rumpan och försöka värja sig från vidare attacker och hinner återhämta sig. I slutet på ronden tar Msuoke ner Landaeta och avslutar på top.

I den tredje ronden tar Musoke kommandot och tar ner Landaeta och hamnar i halvguard, guard och har en position att få in en armtriangel i slutet på matchen men stannar resten av matchen on top och vinner tämligen säkert med 3-0 även om han blev skakad i den andra ronden.

Patrick Allotey möter Patrick Bogere. Allotey som har 27-0 visar varför han är en väldigt framgångsrik boxare. Han styr matchen med jabben och Bogere får fokusera på försvar i först ronden.

Matchen styrs av Allotey men Bogere kryper närmare. Det märks att han är van att boxas treminuttersronder för han presterar som bäst i slutet på varje rond som tyvärr för hans del slutar efter två minuter.

I den sjätte ronden sker ett break av domaren och direkt efter uppehållet kommer Allotey med en höger overhand som sänder Bogere raklång på mattan. KO efter 1,25 i rond 6.

Huvudmatchen Diana Prazak vs Frida Wallberg flyttades fram i matchprogrammet på grund av en direktsändning klockan 22.00 på TV4 Sport.

Efter nationalsångerna tar Wallberg kommandot och ser ut som säkerheten själv med finfin boxning och rena tniker och serier. Prazak hittar inte alls sin distans. I andra och tredje ronden kommer Prazak närmare och jobbar på en distans som passar henne. Wallberg är fortfarande rörlig och undviker Prazaks attacker. Efter den fjärde ronden ligger Prazak efter i domarprotokollen men fortsätter att komma framåt och hamnar på sin slagdistans. I sjätte och sjunde ronden ökar Prazak pressen och slår hårda kroppsslag och serier. Man ser att bägge är trötta emellanåt. Wallberg står rakt framför Prazak och orkar inte jobba med fotarbetet som i första ronderna och boxa ut motståndaren.

I den åttonde ronden händer det som ingen svensk vill ska hända. Prazak sätter än stenhård vänsterkrok och skickar Wallberg till canvasen. Efter en åtta-räkning är hon på fötter igen och ser inte groggy ut. Men hon har inte återhämtat sig efter smällen och i nästa slagduell sätter Prazak en serie av tre slag som inte ser ut att sitta hårt men tillräckligt för att Wallberg åter ska falla och domaren bryter matchen. Vinst till Prazak som därmed blir ny WBC-titelhållare.

I kvällens sista match tänder det till såväl i publiken som i ringen. Matchen mellan David Bielkheden och Diego Gonzalez blev ett krig med mycket vilja, bra taktik och fina dueller. Bielkheden började matchen med fina sparkar mot levern som tog bra. Bielkheden tog ner Gonzalez men Gonzalez kom snabbt upp på fötterna igen. Bielkheden höll sig uppe med hjälp av repen och fick ettpoängavdrag.

I den andra ronden tar Bielkheden äver mer och mer och sätter fina tekniker. I den tredje ronden håller han avståndet mot den allt mer deperate Gonzalez som jagar men blir kontrad och träffad. Rättvis 3-0 seger till Bielkheden trots poängavdraget i den första ronden. Sportligen var den sista matchen en bra och spännande match och bägge fighters visade respekt för varandra efter matchen och kramade om varandra efter uppgörelsen.

Fighterpodden avsnitt 69: Karantänspodden

Kommentarer