Nyhet

Krönika – Joel Herrey: Vill du ha mer?

Har vi inte alla velat ha mer här i livet? Vi ser på andra och när dem lyckas och vi sneglar på oss själva och önskar mer framgång, mer pengar eller mer materiella saker. Till dig som läser det här, skulle du vilja ha mer?

För cirka 2 månader började jag med ett deltidsjobb. Ni vet, en sådan där extra sidoverksamhet. Jag ska utveckla vad den innebär men jag vill nämna några saker som hänt sedan dess och vad den gjort med mitt liv. Min fru nämner ofta att jag gjort en 180 graders vändning i livet och det är precis så jag känner.
Från att ha nöjt mig med den enklaste vägen ut, att inte göra mycket mer än det som krävts, att alltid haft något eller någon att skylla på när saker inte gått bra. Till att gå till att ta fullt ansvar för mig liv, alltid gå den extra milen, söka varje möjlighet till att lära nytt och utveckla mig, att ta till vila för jag måste istället för att fylla så mycket som möjligt av min dag med den.
Helt plötsligt känner jag mig “above average” istället för att ligga mitt i smeten, det är som om något lyft mig ut ur “boxen” och jag helt plötsligt kan se vad livet handlar om. D.v.s. inte vad man kan få utav livet utan vad man kan bli.
Personlig utveckling har blivit min nya hobby och passion. Jag är en kille av den kalibern, att jag får upp ögonen för ett visst ämne och när det väl händer så är det järnet som gäller. En person som jag med största ärlighet kan kalla ett geni inom området är Amerikas förmodligen främsta business-filosof Jim Rohn. Uppväxt i all enkelhet i ett bondesamhälle i USA och från år 25-31 så blev han miljonär. Hur? Han träffade rätt person som visade honom vägen. Hans mentor sade bland många andra saker till honom:
– If you want more, you have to become more.
Han fortsatte:
– What you have in life is what you have attracted by the person you have become. How do you change that, you might ask? If you change, everything will change for you. Don’t wish life was easier, wish that you were better. Don’t wish for less problems, wish that you had more skill.
Så där har du det! Om du vill ha mer så måste du bli mer, du måste bli bättre! Och jag tycker det är så logiskt. Om jag vill äga en miljon en dag så måste jag ju lära mig hantera de pengar jag har i dagsläget. Kan jag inte hantera och investera endast det minsta belopp, hur ska jag någonsin kunna hantera en miljon? Jo, genom att lära mig från de bästa personerna, böckerna och kurserna hur man hanterar pengar.
För er som aldrig riktigt testat på det här med medveten personlig utveckling så är mitt största råd att göra det. Det finns inget som ger bättre självförtroende och självkänsla och glädje än att känna att man blir bättre och bättre. Och allt i livet påverkar dessutom vartannat, inget står och faller själv. Blir du bättre inom ett område så växer ditt självförtroende och detta påverkar i allra största grad alla andra områden i ditt liv och jakten på livsglädjen har börjat.

Fighterpodden avsnitt 69: Karantänspodden

Kommentarer