Boxning: Mikael Lauren gör sig redo för VM-titel

Lauren ser fram emot att fightas om den vakanta IBF-titeln i mellanvikt. Matchen går på Cirkus i Stockholm den 1 juni.

Du möter Jennifer Retzke, 12-1-0 för IBF-titeln i lätt mellanvikt som är vakant just nu. Vad vet du om din motståndare?
– Jag vet att hon är fysiskt stark, slår hårt och är lik mig i ringen. Det vill säga: går mycket framåt och är en aggressiv, offensiv boxare. Det kommer bli ett ställningstagande om vem som tar mitten och jag tror vi kommer bjuda på en riktigt underhållande match.

Hur har förberedelserna sett ut?
– Jag har förberett mig oerhört mycket inför denna match med att bla köra extra långa ronder samt extra kort vila emellan dom. Då matchen blivit uppskjuten 2 ggr så har jag hunnit förbereda mig länge och har varit redo för denna match sen Mars. Jag har ökat löpträningen och även lagt på tuffa intervaller. Vi har jobbat på att få upp intensiteten i boxningen samt tränat mycket på att tempoväxla.

Att matchen är historisk och går över 10 x 2 min, hur har du fått anpassa träningen efter detta? Ökat antal sparringronder?
– Ja det har jag gjort. Jag har faktiskt aldrig sparrats så mycket eller så många ronder tidigare och har även haft väldigt många olika sparringpartners som bytt av varandra så att jag hela tiden måste hålla högt tempo och fokus.

Sparras du med killar eller tjejer? Mot vilka i så fall?
– Jag har bla varit på ett sparring läger med Cecilia Braekhus för några veckor sen och därmed fått bästa möjliga förberedelse inför min uppgift. Men jag har även en inhyrd rutinerad kvinnlig sparringpartner som kommer in från Rumänien nästa vecka. Jag sparrar mest med killar men även med tjejer när så ges tillfälle.

Har du något samarbete med de andra boxningstjejerna i landet, Frida Wallberg till exempel?– Tyvärr så har har jag inget sammarbete med några andra proffstjejer i landet utan jag har så pass bra hjälp på BK Dalen att jag inte behöver det.

Vad tror du om matchutgången?
– Jag tror att båda kommer gå in i full arsenal från första början för att sätta respekt och visa vem som bestämmer. Men jag tror att jag både är fysiskt och mentalt starkare än henne så hon kommer inte orka stå emot tiden ut.

Vad ser du fram emot i sommar?
– Att förhoppningsvis njuta av min tredje VM-titel och att åka på träningsläger till ett varmt land.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer