Nyhet

Krönika: Björn Rhodin – Äras den som äras bör!

Björn Rhodin, 32 år, är vice ordförande i Svenska Kickboxningsförbundet och innehar svart bälte. Han arbetar i egen regi med elitträning främst med inriktning på stående kampsport och prestationsidrott, med eller utan skador. Läs Rhodins första krönika som lyfter fram en hårt arbetande person som borde fått en egen staty eller park uppkallad efter sig. Nyfiken på vem han pratar om?

Äras den som äras bör!
Sen var det grejen med den första krönikan då. Vad skriver man för att lämna avtryck? ”First impression last” eller hur är det man säger?
Jag tänker börja i en annan ände och lyfta fram en individ. En person som borde fått en staty, en park i centrala Stockholm och en diktsamling uppkallad efter sig på grund av allt han gjort för oss. Jag säger oss. Kampsportare. Stor som liten, svartbältare som vitbältare, nybörjare som världsmästare.
Jonathan Broberg har gjort avtryck på oss alla. Och jag vet ingen mer professionell.
Alltid korrekt, alltid stil och fason, alltid med en skarp reflektion. Det spelar ingen roll om han skriver en krönika, om han bloggar eller om man pratar med honom på telefon eller över en kaffe på St Eriksplan i Stockholm.
För oss som är engagerade i nationella förbund är han än mer ovärderlig. Har ni varit med om det här att vara ny på jobbet och så säger kollegan: ”Du kan fråga mig om allt” och så är han aldrig där och kan svara? Med Jonathan är det precis tvärt om,istället är han är där. Och man kan fråga honom om allt. Och han gör fanimej alltid mer än han behöver. Med genuin värme och pondus.
Idag syns kampsport i media på ett sätt som aldrig tidigare skådats och kan i mångt och mycket tillskrivas en enda person. Med ett gigantiskt kontaktnät och kreativa arbetssätt för att nå ut i sina kanaler har han drivit på för en totalt förändrad mediabild och i många avseende också en förändrad bild av kampsport generellt i samhället. Det är stora ord men jag står för dem.
Jag hoppas naivt och lite blåögt att Jonathan skall jobba med det han gör idag på Svenska Budo & Kampsportsförbundet för evigt. För vi behöver honom. Mer och mer för varje år dessutom. Desto mer exponering våra idrotter får i media ju viktigare blir hans arbete som Informatör och mediakoordinator.
Låt oss nu lyfta på hattar, kepsar, mössor och kjolar och allt vad det nu är vi har på oss och buga oss så djupt att det gör ont i ryggen för killen som kom ifrån Djurgårdens IF och revolutionerade kampsporten i media.
Jonathan. Den här skulle du fan bara ha!
Vi säger så!
/ Björn Rhodin

Svenska Kickboxningsförbundets svartbältade vice ordförande som arbetar i egen regi med elitträning främst med inriktning på stående kampsport och prestationsidrott med eller utan skador.
22 år i huvudet, 85 år i kroppen, 32 år på riktigt.

Fighterpodden avsnitt 69: Karantänspodden

Kommentarer