Thaiboxning: Hamza Bougmaza tog hem den Nordiska WMC-titeln i Danmark

Hamza Bougmaza från Rinkeby Muay Thai besegrade den flerfaldige finska mästaren Mikko Blom och blev nordisk mästare i -57 kg på Siam Warriors II i lördags i Danmark.

Det blev en intensiv match där Bougmaza var den starkaste och hade finnen skakad flera gånger. Bland annat i den fjärde ronden där matchen höll på att stoppas. Matchen gick tiden ut och Bougmaza stod som segrare efter 5 ronder.
Ögonvittnesskildring från tränaren Sasha:
”Finnen öppnade i högt tempo från första ronden, men Hamza boxade ut honom. I andra ronden träffade Hamza med en bra rak vänster i magen och fortsatte jaga finnen ronden ut med snygga kroppslag, Finnen överlever knappt! I tredje så kommer finnen ut starkt, men Hamza har kontroll och boxar ut honom. I den fjärde kommer Hamza ut och sätter press på finnen och ger honom en räkning med ett knä i kroppen följt av ett hårt knä i huvudet, Finnen kommer knappt upp men överlever ronden! I femte ronden så går finnen på men Hamza har full koll matchen ut. Hamza satt ett par fina armbågar genom matchen, bland annat två snygga snurrarmbågar! Han fick stående applåder efter matchen som uppskattades av publiken.”

Hamza säger så här efter matchen:

”Det känns riktigt bra att ha tagit min första proffstitel och att ha fightats proffesionellt och fått använda mig av knän och armbågar mot huvudet.
Matchen kändes bra den var tuff! Vi öppnade matchen i ett högt tempo och finnen va tuff, så matchen gick lite fram och tillbaka tills jag kunde skada honom och ta kontroll på fighten genom att bland slag sparkar knän och armbågar. Sen fick han en cocktail av mig som blev för svår att hantera:)
Än idag har jag ont i knät av att jag knäade honom i ansiktet. Hur han överlevde den är fortfarande ett mysterium .. Ja jag trodde fighten va över men som sagt finnar är tuffa.
Nu är siktet inställt på EM den 23 juli i Lissabon, Portugal men målet är o bli världsmästare vilket jag kommer uppnå om Gud vill.”
Den talangfulle Kim Nielsen från Danmark besegrade svenske mästaren och favoriten Johan Herö på en spektakulär KO. I den 5: e ronden satte Nielsen en hård vänster uppföljt av en spark mot huvudet som avslutade matchen.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer