UFC kommer sparka fler fighters

Efter torsdagens presskonferens förklarade Dana White för pressen i ett scrum att fler fighters än dem 16 som precis fick kicken kommer behöva få sparken inom en snar framtid.

”There´s 100 more guys that are gonna go. It´s not over” Sa Dana White under scrumet. I dag har UFC 475 anställda fighters som enligt Dana White är minst 100 för många. I sina kontrakt med fighters lovar UFC att man ska kunna erbjuda fightern minst 3 matcher per år om dem vill gå så många. Något som helt enkelt inte kommer bli möjligt med så många fighters på rostern. Troligen betyder det att en fighter som får två raka förluster, speciellt i weltervikt och mellanvikt kommer få sparken från UFC. Troligen kommer det inte räcka med att du bjuder på underhållande matcher heller även om det har räddat fighters som Dan Hardy och Leonard Garcia tidigare.

Dana White förklarar också att anledningen till att han fick sparken var att han blivit en väldigt dyr fighter att ha kvar, speciellt då han inte drar många tittare. Men tillägger att om han får ett par vinster utanför UFC kommer han få chansen igen utan större problem. Ska man tänka efter så är en skadebenägen fighter som sedan 2011 gått 1-2-1 i UFC har en risk att att få sparken speciellt då UFC har fått för många fighters.
Troligen blev det precis ännu viktigare för våra svenska fighters att ta med sig vinster hem från UFC Stockholm.
Skriven av Dennis Johansson

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer