Superior Challenge 8 ändras om

Jeff Monson kommer missa på grund av kontraktstrul och Karo Parisyan måste stå över på grund av psykisk ohälsa. Ersätter gör Cage Warriors tungviktsmästare och en irländsk handgranat.

Karo Parisyans läkare har sagt att han inte får gå matchen mot David Bielkheden på grund av psykiska ohälsa. Som ersättare kommer Marcus Davis ”The Irish Hand Grenade” in, MMA record 20-9-0, har gått 15 av dem matcherna i UFC där Davis besegrat fighters som Chris Lytle, Paul Kelly med flera. Dessutom har Davis ett proffsboxnings record på 17-1-2. Med det här bytet av motståndare får Bielkheden troligen ändra sin gameplan för matchen.

Jeff Monson kommer inte gå sin match mot Ilir Latifi på grund av sitt kontrakt med M-1 Global, som är ett exklusivt kontrakt som gör att Monson inte får gå match utanför M-1. Men själv trodde Monson att kontraktet bara gällde i Ryssland och därmed skulle kunna gå den här matchen. Men så blir det inte nu, efter det här turerna kommer Monson istället gå match på M-1s kommande november gala. Ilir Latifi kommer istället få möta Cage Warriors tungviktsmästare DJ Linderman. Titeln tog Linderman från Mike Hayes efter ett enhälligt domslut.
Babak Aghavali kommenterar ändringarna så här:

”Det är väldigt synd att Karo inte lyckats bli kvitt sina problem, och vi i Superior Challenge önskar honom all lycka och hoppas att han återhämtar sig snart så att vi inom en snar framtid kan se honom fightas i buren igen.

Marcus Davis är en fantastisk fighter och jag personligen gillar hans fighting stil väldigt mycket. Han har otroligt farliga slagkombinationer och en förödande överhandsvänster.

Både David och Ilir har tacklatsituationen väl och ställt om sin träning för de nya motståndarna. D.J. Linderman är en ung hungrig utmanare som ska ta sig an Ilir Latifi på hans hemmaplan och göra upp om Superior Challenges första lätt tungviktstitel. David tar sig an den hårt slående Marcus Davis i sin strävan att få en ny chans om att fåtävla om Superior Challenges welterviktstitel. Jag är verkligen exalterad över de nya matchningarna och är glad över att jag får uppleva de Live från närahåll på Superior Challenge 8, den 6:e oktober på Malmö Arena.”


Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer