Intervju med Victor Cheng

Victor Cheng tog hem vinsten på rear naked choke på Cage Warriors Fight Night 3 i Beirut, Libanon. Fighter Magazine ställde några frågor till den Göteborgsbaserade fightern.

Berätta om uppladdningen inför tävlingen!
– Inför denna match hade jag runt 3 månader att förbereda mig inför matchen, vilket gav mig gott om tid. Jag har tränat ca 15-18 tim i veckan. MMA med progruppen på Gladius MMA, BJJ med Marcelo Yougi på Gladius MMA, Boxning med Pelle Löving och Constantin Bumb på RBK Boxningsklubb, Fysträning Med Tommy Blom (Tenacity.se) och thaiboxning med Reza Forotan. Det är många instruktörer som hjälper mig i min utveckling och min huvudtränare August Wallen har bra kontakt med alla instruktörer. Vi har satsat mycket på utveckling och att komma i så bra form som möjligt.
Hur var arrangemanget?
– Allt var väldigt professionellt runt arrangemanget Cage Warriors. Vi bodde på ett väldigt lyxigt hotell i Beirut. Cage Warriors tanke är att man inte ska behöva lämna hotellet. Vi tog hissen ner till arenan vilket känns hur coolt som helst.
Första ronden var lite avvaktande. Berätta hur du upplevde ronden?
– Jag tycker att det är viktigt att läsa av situationen som fighter när man fightas. Det gäller att vara intelligent och läsa av luckor, tendenser och hur sin motståndare rör sig. Tyvärr det är inte alltid underhållande men en nödvändighet. Det värsta som finns är när man blir överraskad eller blir träffad av en så kallad ”lucky punsh” efter 30 sek och så är matchen över.
I andra ronden ökade du takten. Vad tänkte du i rondpausen?
– I rondpausen kändes det som att jag hade en ganska bra koll på min motståndare och kände att jag kunde köra över honom. Det var bara till att öka takten och börja mala sönder honom haha….
När du träffade med slagen, kände du att slutet var nära?
– Ja jag kände att avslutet var där, men ville inte göra något misstag. Jag tog min tid, backade och kände av situationen innan jag tog ner honom och gick på avslutet.
Du har nu gått vidare i mellanviktsturneringen på Cage Warriors. I semin väntar en tuff mottsåndare i Faical Hussein som knockade sin motståndare. Har du hunnit studera honom ännu?
– Ja det är en mycket duktig fighter och en riktigt trevlig kille bakom kulisserna. Det kommer bli spännande och ett svårt pussel, som vi ska lösa…
Var du nöjde med din insats i matchen. Fick du uträttat det du ville?
– Jag är aldrig nöjd utan väldigt självkritisk. Men jag är självklart glad över vinsten.
Hur länge vilar du vanligtvis efter match innan du tävlar igen.
– Det beror på när jag ska fightas nästa gång. Nu skulle jag skulle vila en hel vecka innan jag skulle börja träna igen. Men hängde med min styvson till BJJ-träningen igår tisdag och kunde inte låta bli. Var bara tvungen att ta på mig gin och träna…
Nästa match går i april. Kommer du träna på som inför denna matchen, eller ändrar du något i ditt träningsupplägg?
– Jag kommer träna på samma sätt och försöka utvecklas som fighter så mycket jag kan inför nästa fight.

Victor Cheng på Sherdog

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer