MMA större än boxning på betting

Nu har MMA gått om boxningen på bettinglistorna i USA. Betting på MMA har långsamt blivit allt större i USA, kanske beror det på det höga publiktrycket och att MMA blir alltmer mainstream. Skillnaden mellan boxningsbetting och MMA-betting är att de som bettar på MMA tenderar att betta på hela kortet, medan man i boxning tenderar att endast betta på huvudmatcherna. Att MMA gått om boxning är även ett tecken på boxningens sjunkande nivå och svikande publikintresse i USA där det mest är Manny Pacquiao och Floyd Mayweather Jr som det bettas på.

På UFC 130 som gick i lördags var det många som spelade på Frank Mir vs Roy Nelson i Las Vegas.
Mike Colbert som är sports book-ansvarig på Cantor Gaming i USA säger följande om att MMA passerat boxningen i betting: ”You’re talking to an absolute boxing guy here and I will be the first to admit that UFC is more popular betting-wise. I never thought I’d see the day where it’s this popular.”
Colbert berättar även att när det är en UFC-gala i stan så är omsättningen enorm. Faktum är att en UFC-gala genererar fyra gånger så mycket spel som för ett boxningskort: – ”The action has gone up like you wouldn’t believe in UFC. On these Saturdays when we have these UFC cards, we do massive handles”.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer