Andreas Gustafsson får ny ruggig motståndare

Sveriges nya tungviktshopp i proboxningsbranschen Andreas Gustafsson tycks hamna ’ur askan i elden’ inför fredagens stora proffs-show i Idrottshuset i Karlstad. Galan Night Of The Champions blir historisk. För första gången sedan 1969 kommer 6-ronders matcher att arrangeras.

Matcherna omfattar de två svenskarna Cliff Soukka och Andreas Gustafsson. Gustafsson var först matchad mot den hårde danske mästaren Claus Bertino, men då denne skadade sin högernäve kom Andreas matchtillstånd att utsättas för bryderi – det gällde ju därmed att snabbt hitta en godtagbar motståndare på samma nivå och ett försök att få hit amerikanen Big John Poore strandade på dennes licenstrubbel.

I fredags (17/9) har Kampsportsdelegationen ånyo beviljat prokommissionen och Pugnus Promotions nytt historiskt tillstånd för en ny matchning för Gustafsson. En febril jakt på ersättare har pågått – men nu är denna över. Det är en stark motståndare som nu väntar Norrköpingsgrabben från motsatt ringhörna i Karlstad, han lyssnar till namnet Jakov Gospic, en 28-åring från Zedar i Kroatien som är 192 cm lång och väger strax under 120 kg! Han har en lätt skrämmande rekordlista på 9 segrar och en förlust, den senare ett knappt nederlag mot förra amatörstjärnan Milorad Gajovic – medan av övriga nio segrar hela åtta kommit via KO!

Gospic avbokar nu en avtalad 6-rondare i september för att möta Gustafsson istället. Hans amatörmeriter imponerar: 64 segrar på 70 matcher! Detta utgör en ytterst spännande, rentav rafflande, match som är öppen, intressant och utslagsgivande. Det är således en tämligen ruggig puncher Gustafsson ställs mot och inte minst upptakten på detta drama kommer att bli en ”nagelbitare”

De andra två huvudmatchboxarna, kämparna i den andra 6-rondaren, i det tunga nordiska mötet i lätt mellanvikt mellan Norrköpings Cliff Soukka 6-1/1 KO och förre danska världsstjärnan Allan Vester 28-6-1/5 KO laddar nu som bäst för den smått enastående prestigematch detta är. Soukka ligger på isolerad camp ute i Finspångsskogarna, närmast á la Rocky, medan Vester laddar på hemmaplan i Aarhus, Danmark. Dansken går in i fighten som en relativt klar favorit – men Soukka älskar att slå ur underläge!

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer