Utfall i juridiska nämnden gällande Diego Gonzalez

I dag har Fighter Magazine via SMMAF fått del av det beslut som tagits i disciplinärendet mot Diego Gonzalez som blivit sponsrad av ett företag som saluför ”dopingpreparat”.

Juridiska Nämnden inom Svenska Budo & Kampsportsförbundet har tagit emot anmälan mot Diego Gonzalez som blivit sponsrad av ett företag som saluför ”dopingpreparat” i samband med att han tävlade i Sengoku 12 i Japan och nu har den blivit behandlad.

Anmälan mot Diego Gozalez ogillas av den Juridiska Nämnden i samtliga delar.

I beslutet från Juridiska Nämnden skriver de att de svårligen kan vidta några åtgärder i fallet då Juridiska Nämnden inte kan se att brott har begåtts mot RF:s stadgar (se Kap 14). Vad som ytterligare kan ha påverkat beslutet är att dopingbrott endast kan ske av Dopingkommittén och ska i första instans handläggas av Dopingnämnden.

”Vid en genomgång av nu aktuella ärende kan inte den Juridiska Nämnden, baserat på anmälan, göra bedömningen att ifrågavarande påstådda agerande skulle falla inom det ovan refererade snäva utrymme som måhända föreligger till möjliggörande för Juridiska Nämnden att vidta åtgärd mot den anmälde.

Med anledning av ovan ogillar den Juridiska Nämnden anmälan i samtliga delar.”

Diego Gonzalez gick först efter en periods tystnad ut med följande pressmeddelande:

”Till mina fans, sponsorer, träningskamrater, vänner och familj

Jag fick ett erbjudande från en sponsor på plats i Japan, utan att ta reda på mer om sponsorn tackade jag ja.

Detta var ett misstag, jag tar inte otillåtna preparat, jag uppmanar inte andra att ta otillåtna preparat. Jag är en idrottsman, som idrottsman är mitt fokus på hård träning och ärlig, rättvis kamp.

Att jag tackade ja till denna sponsor var ett misstag. Jag kan inte göra detta ogjort.

Jag vill be alla som berörts illa av detta beslut om ursäkt, min familj, mina vänner, min klubb och träningskamrater, mina sponsorer, och inte minst mina fans.”

I dag har Fighter Magazine via SMMAF fått del av det beslut som tagits i disciplinärendet mot Diego Gonzalez som blivit sponsrad av ett företag som saluför ”dopingpreparat”.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer