Dan Henderson har signat för Strikeforce

Pride- och UFC-veteranen Dan Henderson har skrivit på ett avtal för Strikeforce.

Henderson är den enda fightern i historien att samtidigt hålla två titlar i två olika viktklasser – i weltervikt (183 pounds) och lätt tungvikt (205 pounds) i PRIDE Fighting Championships. I hans senaste match tog han hem ”Knockout of the Night” i rond 2 efter 3:20 när han knockade Michael ”The Count” Bisping på UFC 100 i Las Vegas, Nevada den 11 juli 2009.

”Jag är mycket glad över att vara en del av Strikeforce och deras samarbete med CBS och SHOWTIME ®, sade den 39-årige Henderson, som representerade USA i grekisk-romersk brottning i både 1992 och 1996 Olympiska spel.

”Strikeforce och dess växande skara av världsklassfighters kommer att ge mig många spännande matcher och de har förmågan att attrahera många nya fans från hela världen till MMA. Jag är tacksam mot Strikeforce grundare och VD Scott Coker.

Jag vill också tacka Dana (White) och UFC för de möjligheter som de gett mig och jag önskar dem fortsatt framgång.

”Vi är glada att välkomna Dan Henderson till Strikeforce, säger Coker. ”Dan är en av världens främsta fighters som har haft en extraordinär karriär. Vi ser fram emot att ha honom tävla för oss.”

Vid båda Cal State Fullerton och Arizona State University, Henderson etablerat sig som en kraft i kollegialt brottning, når NCAA mästerskapen 1993.

1997 trädde Henderson in i MMA-världen, han vann Brasilien Open, en fyramannaturnering i tungvikt. Ett år senare var han vinnaren av turneringen i UFC 17 och besegrade både Allan Goes och Carlos Newton samma kväll den 15 maj 1998.

Han har slagit fighters som Antonio Rodrigo Nogueira, Wanderlei ”The Axe Murderer” Silva, och Vitor Belfort.

Han utsågs att fungera som coach för Team USA den nionde säsongen av The Ultimate Fighter verklighet serien, som hade premiär på Spike TV den 1 april 2009.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer