MMA Academy 2009 Summer Camp – Dag 3

Felicia Rosvall börjar känna av hur tufft det är att träna så intensivt under några dagar och kroppen börjar säga ifrån. Hon har ådragit sig en skada vid revbenen som kan vara muskelkramp, sträckning eller i värsta fall en spricka. Läs Felicias personlig skildring från sina upplevelser från MMA Academy Summer Super Camp 2009. Häng med med rapporten från dag 3.

Onsdag den 1 juli 2009

Stel som en pinne och med en känsla av blytyngder i kroppen vaknade jag direkt till frukosten klockan åtta. Yogan hade nog suttit fint men jag prioriterade lite mer sömn denna morgon. Känner fortfarande av ena revbenssidan, förmodligen en djup muskelkramp. I värsta fall en spricka. Paniken smyger sig ändå på en aning eftersom jag inte vill missa träningen under resten av veckan. Skönt att det bara är två träningspass idag, dock något längre då vi kör 90 minuterspass.

Martin Lidberg inleder dagens första träning i brottning med att gå igenom rätt stance och vikten av att ha låg tyngdpunkt. Vi gick sedan vidare med att trä armar. Dags att trycka på rejält. Det såg riktigt häftigt ut när Martin visade teknikerna och smidigt kastade ner deltagarna i mattan. Han poängterar att brottningen är viktig inom MMA, en grundpelare. Armdrag, kopplingar och nedtagningar. Det var ett roligt och effektivt pass. Men kroppen sa ifrån rejält och jag tvingades ta det lugnt och bara gå igenom teknikerna. Frustrerade, men dumt att köra över sig själv i detta läget. Vinner ingenting på att vara övermodig. Efter passet kör jag lite egenbehandling med smärtstillande, stretching, triggerpunktspressur och liniment. Det kan vara lite klurigt, även för en naprapat, att behandla sig själv.

Efter lunch samlades alla för dagens första föreläsning. Stefan Pettersson är en av Sveriges mest erkända idrottsnutritionsexperter, och doktorerar vid institutionen för mat, hälsa och miljö vid Göteborgs Universitet. Temat var ”optimera din kost” och de allra flesta insåg nog att man äter på tok för lite kolhydrater i relation till den tuffa träning som kampsport är. Vad och när bör man äta för optimal återhämtning och uppbyggnad? Stefan svarade glatt på gruppens frågor.

Har sett fram emot nästa träningspass. Boxning med George Scott. Och vilket pass. Först en gemensan uppvärmning, sedan boxningsgrunder. Jag och Mariela öste på och svetten bokstavligen låg som pölar på mattan. Alla var enormt peppade, trots hettan i lokalen. Tandskydden lös i rosa och illgrönt, och en del såg ut som tandlösa sjörövare med sina svarta breda leenden. George drillade oss i olika slagkombinationer, lärde oss att plocka slag och gav oss tuffa magövningar för hemmabruk.

En bonus på lägret är att Bobby ”Danger” Rehman erbjuder gratis konsultation för ens fortsatta träning efter lägret. Lägeransvariga har tänkt på allt. Jag fick en pratstund med Bobby, som bland annat berättade att han startat en MMA-grupp för tjejer i Stockholm. Grymt bra initiativ! Vi pratade målsättningar, tränings- och tävlingsupplägg och att inte glömma den mentala biten. Han tipsade om att köpa böcker om personlig utveckling och mental träning. Den holistiska synen genomsyrar verkligen MMA.

Så var det dags för en andra föreläsning av Stefan. Om viktminskning inför match. Intressanta diskussioner avlöste varandra. Direkt efter detta begav sig gruppen ner till beachvolleyplanen där man dukat upp långbord med en stor grill i full gång. Reggaemusik, god mat och bra stämning.
En perfekt avslutning på onsdagen.

Bilder i galleriet från dag 3:

Rapport från dag 2:

Bilder i galleriet från dag 2:

Reportage från MMA Academy Summer Camp 2009 i SVD:

Bildspel från MMA Academy Summer Camp 2009 i SVD:

Rapport från dag 1:

Bilder i galleriet från dag 1:

TEXT & FOTO: Felicia Rosvall, http://www.coryggkliniken.se/

Felicia Rosvall börjar känna av hur tufft det är att träna så intensivt under några dagar och kroppen börjar säga ifrån. Hon har ådragit sig en skada vid revbenen som kan vara muskelkramp, sträckning eller i värsta fall en spricka. Läs Felicias personlig skildring från sina upplevelser från MMA Academy Summer Super Camp 2009. Häng med med rapporten från dag 3.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer