MMA Academy 2009 Summer Camp – Dag 2

Felicia Rosvall naprapat från Göteborg bokade sig på MMA Academy Summer Super Camp 2009 som total nybörjare. Kan man verkligen komma helt ”grön” till ett MMA-läger?. Felicia ger en personlig skildring från sina upplevelser från Summer Camp och rapporterar från lägret i ord och bild. Häng med!

Tisdag den 30 juni 2009

Det var välbehövligt med lite extra sömn inatt. Kroppen känns fräsch men jag har fått mig ett par saftiga blåmärken på armar, mage och höfter (som det ska vara). Yogan var uppmjukande och jag åt stadigare frukost idag eftersom det strax efter var dags för 2 timmars träning utan paus. Första passet var en privatlektion i MMA med Omar Bouiche. En lärorik timme, återigen. Topgame, submissions, kimuras… Det är många termer att hålla ordning på. MMA-lexikon någon? Privatlektionerna ger otroligt mycket, och blandat med gruppträningarna blir det en perfekt kombination. Jag börjar bli ”privatlektionsgirig”. Vill bara ha mer! Men korvstoppning är ingen idé. Gäller att nöta grunder. Och nöta lite till.

Efter Omars pass var det dags för Waldo att guida gruppen på mattan igen. Temat på passet var ”mount” och vi fick göra armbars och öva förflyttningar. Waldo går runt i gruppen och instruerar, alltid med glimten i ögat. Han gav även tips på övningar att köra på hemmaplan. Jag tror inte att det är möjligt att tröttna på MMA, med alla stilar och tekniker. Visst är det frustrerande för en nybörjare att hänga med ibland. Det är många kroppsdelar att hålla koll på samtidigt. Men att använda kroppen på det här sättet är riktigt roligt. Som naprapat känns det extra kul att använda anatomikunskaperna på mattan, genom att testa ledvinklar, lås och vridningar.

Dagens tredje pass handlade om låga sparkar och hölls av Jörgen Kruth. En intensiv timme med olika sparkkombinationer, blockeringar och sparring. Kändes som om över- och underkropp kommunicerade lite bättre denna gången. Efter bara två minuter i den varma lokalen rinner svetten på alla. Min tröja är genomblöt. Drickpauserna ordineras regelbundet av Jörgen. Lägeransvariga har köpt in sprayplåster och Resorb till alla och det var verkligen ett smart drag.

Sista och fjärde träningstimmen för dagen var med Omar. Gruppträning i MMA. Känner av att kroppen är rejält mör, har svårt att hålla orken uppe hela vägen. Ömma revben och mental trötthet känns mest. Men det var ett riktigt roligt pass som innehöll en blandning av rörelseträning, slag, sparkar och submissions.

Stämningen på lägret är så positiv som det bara går. Alla är avslappnade, tillmötesgående och hjälpsamma. Varje kväll delas pris ut till ”dagens goda gärning”. Ett kul inslag som bidrar till kamratskapen.

Den sista schemalagda aktiviteten för tisdagen var en föreläsning med Martin Lidberg. Han berättade om sin väg från nybörjare till världsmästare i brottning. Och att allt är möjligt. Allt! Om hur viktig den mentala biten är. Inte bara träning, kost och återhämtning. Att affirmera, visualisera och planera. En bra avslutning på dagen som påminner oss om hur viktig helheten är. Alla pusselbitar på plats.

Bilder i galleriet från dag 2:

Reportage från MMA Academy Summer Camp 2009 i SVD:

Bildspel från MMA Academy Summer Camp 2009 i SVD:

Rapport från dag 1:

Bilder i galleriet från dag 1:

TEXT & FOTO: Felicia Rosvall, http://www.coryggkliniken.se/

Felicia Rosvall naprapat från Göteborg bokade sig på MMA Academy Summer Super Camp 2009 som total nybörjare. Kan man verkligen komma helt ”grön” till ett MMA-läger?. Felicia ger en personlig skildring från sina upplevelser från Summer Camp och rapporterar från lägret i ord och bild. Häng med!

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer