Rapport ifrån Danmark

En lyckad proffsdebut såg Anton Mattsson utklassa sin amerikanska motståndare. Krigaren Klingsell hoppade in med kort varsel, och ytterligare en göteborgare gick match på undercard, när danska Fightergalla hölls i helgen.

21-årige Anton Mattsson träffade amerikanen Joshwa Bell flera gånger stående, stoppade nedtagningar och fortsatte sedan ösa slag ifrån topposition på marken. En bit in på första ronden fick domaren pausa matchen för att kontrollera Bells mörbultade ansikte. Fighten tilläts fortsätta, och därmed fortsatte även den ensidiga slagskuren. Med sekunder kvar av ronden, slutade Mattson att slå, gick på en rear naked choke och fick avklappen vid tiden 4:59.

Fredrik Klingsell hoppade in med några timmars varsel för att möta danske Morten Djursaa i en annan proffsmatch. Trots att förberedelser och kondition inte var de bästa, krigade ”Klingan” lika hårt som alltid, och öppnade ett cut i danskens ögonbryn. När rond två började gick stockholmaren in i buren och klappade av direkt. Ingen förklaring har givits om varför.

Filip Krantz ifrån Kött FC gick en amatörmatch på samma card. Göteborgaren tog ner sin motståndare och slog ifrån guard, men fastnade i en armbar och fick klappa ut efter 1:30.

Fighter var inte närvarande på galan, matchbeskrivningar gavs av fighters och coacher.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer